Akademski zbor 'Palma' pjevao na liturgiji u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Akademski zbor 'Palma' pjevao na liturgiji u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Na Petu uskrsnu nedjelju 2. svibnja, koja je u bizantskom obredu Nedjelja o Samarijanki, Akademski zbor bazilike Srca Isusova 'Palma' pjevanjem je sudjelovao na svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je služio križevački vladika Milan Stipić.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
03.05.2021 10:25

 

S vladikom Stipićem suslužili su: katedralni župnik, o. Mihajlo Simunović; kancelar, o. Vladimir Simunović; ekonom, o. Danijel Hranilović; o. Andrij Savyak, duhovnik zbora Damir Kočiš, SJ, te đakon Mladen Mikulić, prenosi IKA.

Zbor je otpjevao cijelu liturgiju na hrvatskom i staroslavenskom te na kraju izveo nekoliko duhovnih skladbi. Vladika Stipić posebno ih je pozdravio, pokazao im biskupsku rezidenciju i njezine umjetničke te kulturne vrijednosti, zadržavši ih uz zajednički bratski stol.

U homiliji je sve potakao da nasljeduju Kristove riječi iz nedjeljnog Evanđelja, da se klanjaju Bogu u duhu i istini kao iskreni vjernici koji svoju vjeru zrelo i ozbiljno shvaćaju, pijući iz vrela pravoga života koji je Krist.

Akademski zbor bazilike Srca Isusova 'Palma' zbor je s dugogodišnjom tradicijom čuvanja i izvođenja klasične sakralne glazbe, od gregorijanskog korala do djela suvremenih autora te okuplja uglavnom studente Sveučilišta u Zagrebu. Naučili su tako pjevati i Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustog. Temeljna je djelatnost zbora obogaćivanje nedjeljne liturgije u matičnoj bazilici, no 'Palma' održava i brojne koncerte, sudjeluje na vjenčanjima i ostalim obredima, kao i na različitim natjecanjima i smotrama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno