Album klape Cesarice najbolji je album duhovne glazbe

Album klape Cesarice najbolji je album duhovne glazbe

Izdanje diskografske kuće Laudato Music osvojilo nagradu Porin.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Filip Panza
Objavljeno:
 
27.03.2024 19:36

 

Na 31. dodjeli hrvatske diskografske nagrade Porin album ''Ditiću malom hodite'' ženske klape Cesarice odnio je pobjedu u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe. U ovoj kategoriji apsolutni je pobjednik Laudato Music, glazbeni label koji izdaje duhovnu i tradicionalnu glazbu, s obzirom na to da su sva tri nominirana naslova izdana u ovoj diskografskoj kući. Uz pobjednika, nominirani su bili i ''Vrijeme s Tobom'' franjevačkog kantautora fra Marina Karačića, koji su uredili ŠVIGI®, Luka Kotlar, Đuro Ravenščak i Lovro Knežević te Klapa Zvizdan iz Posušja za album ''Zvizdan o Božiću'' koji je uredio Marko Tomasović.

Pobjednički album ''Ditiću malom hodite'' najstarije zagrebačke ženske klape u Republici Hrvatskoj, Cesaricama ovo je ukupno peti Porin, ali prvi za album duhovne glazbe. Uredili su ga Ani Vuletić, Vedrana Šiša i Jurica Petar Petrač.

Mi smo klapa i pretežno pjevamo tradicionalne dalmatinske pjesme, ali oduvijek smo gajile tu ljubav prema duhovnoj glazbi i uvijek smo imale neke skladbe koje smo pjevale u raznim  prigodama. Ovo je bila jedna naša velika želja, i kao glazbenice i kao vjernice, da ovaj album vidi svjetlo dana. Bilo je zaista puno prepreka, dugo se snimao album, čak i prije onog vremena korone, ali nekako smo uspjele sve to snimiti i zajedno producirati i zaista smo presretne, izjavila je Vesna Batistić Fačini.

PORIN

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: