Biskup Palić: 'Bogatstvo vjerskog života u ovoj je biskupiji doista veliko'

Biskup Palić: 'Bogatstvo vjerskog života u ovoj je biskupiji doista veliko'

Na pitanje koliko je upoznat sa situacijom u biskupijama i s međugorskim slučajem, rekao je da se njegovo znanje ne razlikuje puno od drugih svećenika, i da se tek treba upoznati sa stanjem koje će zateći.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
16.09.2020 21:13

 

Mons. Palić nije skrivao radost zbog nove dužnosti koja mu je povjerena. Naglasio je koliko se na području Bosne i Hercegovine još uvijek osjeća potreba za istinskim življenjem katoličke vjere, a to nije moguće bez mira, ljubavi i zajedništva. Osvrnuo se i na ulogu mladih u društvu i njihov žar u nasljedovanju Kristova evanđelja.

– Još kao svećenik Dubrovačke biskupije imao sam kontakte s vjernicima, svećenicima i redovnicima Mostarsko-duvanjske biskupije. Bogatstvo vjerskog života u ovoj je biskupiji doista veliko.  

Na pitanje koliko je upoznat sa situacijom u biskupijama i s međugorskim slučajem, rekao je da se njegovo znanje ne razlikuje puno od drugih svećenika, i da se tek treba upoznati sa stanjem koje će zateći.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno