Biskup Šaško susreo se s mađarskim državnim tajnikom Miklósom Soltészaom

Biskup Šaško susreo se s mađarskim državnim tajnikom Miklósom Soltészaom

Glavna tema razgovora bila je pomoć mađarske države stradalim područjima u Sisačkoj biskupiji.

Autor
Zagrebačka nadbiskupija/Laudato/M.D.
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
14.01.2021 17:03

 

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško susreo se s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske, Miklósom Soltészaom, u prostorima Nadbiskupskog duhovnog stola,  izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Na tragu dosadašnjih brojnih susreta i izvrsne suradnje predstavnika Zagrebačke nadbiskupije i Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu, i ovaj je pohod protekao u srdačnom ozračju.

U središtu plodonosnog razgovora bile su teme vezane uz posljedice potresa koji su pogodili Zagreb, Zagrebačku nadbiskupiju te Banovinu, to jest Sisačku biskupiju.
Posebno se osvrnulo na pomoć mađarske države stradalim područjima, a sugovornici su se dotaknuli i širih tema koje se tiču kršćanske kulture i evanđeoskih vrednota u suvremenome europskom društvu.

U susretu su sudjelovale gospođe: Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika Mađarske, Eszter Kereszthegyi, šefica Kabineta državnog tajnika, Noémi Balczó, osobna tajnica, Anasztázia Sebők, asistentica u Veleposlanstvu, gospodin Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, te prečasni: Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i Josip Kuhtić, kanonik i rektor zagrebačke prvostolnice.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno