'Ako volite svog bračnog druga, onda ćete prihvatiti sve njegove vrline i mane'

'Ako volite svog bračnog druga, onda ćete prihvatiti sve njegove vrline i mane'

Brak i obitelj – štitimo li dovoljno osnovne jedinice društva?

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
16.09.2021 21:44

 

 

U večerašnjoj emisiji 'Izdvojeno' gostovali su  Anka i Marijan Nikolaus iz Hrvatske zajednice bračnih susreta.

– Hrvatska zajednica bračnih susreta registrirana je udruga njezinih članova, a to su: bračni parovi, svećenici i časne sestre. Misija i cilj zajednice je, što se tiče bračnih parova, očuvanje sakramentalnog braka, zatim poboljšanje kvalitete bračnog života i općenito podizanje kvalitete braka, što je ujedno i preduvjet za dobar obiteljski život i stvaranje obitelji. Što se tiče svećenika i časnih sestara, tu je cilj sakramentalnost svetog Reda, odnosno podizanje kvalitete redovničkog života – kazao je Marijan Nikolaus.

Anka Nikolaus, govoreći o zajednici, naglasila je kako je kroz nju, ali i originalne vikende, prošlo  mnogo bračnih parova. O paru i njihovoj otvorenosti ovisi to kako će ih doživjeti. Njih dvoje na vikend su otišli nakon 30 godina braka.

– Iznenadilo nas je jako, nismo imali saznanja što je to i nismo smatrali da imamo problema u braku. U tom boravku od petka popodne do nedjelje popodne spoznate neke stvari o svom bračnom drugu koje prije niste znali – istaknula je i naglasila da ćete, ako volite svog bračnog druga, onda prihvatiti i sve njegove vrline i mane te ga pokušati razumjeti.

Marijan Nikolaus je kazao kako se njihova radost nakon vikenda nije mogla skriti.

– Nakon toga vikenda osjećali smo se predivno, oslobođeno i ispunjeno ljubavlju, što se vidjelo na nama. Da smo to htjeli skriti, ne bismo to mogli. Kad smo se vratili kući, djeca su nas pitala što se s nama dogodilo, kao i naši prijatelji. Prijateljima smo tako predložili vikend kao najbolji dar, a oni su nam, nakon vikenda, na tome zahvalili – kazao je Marijan Nikolaus.

Cijelu emisiju pogledajte na našem YouTube kanalu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: