CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE TREBA POMOĆ: Velike potrebe ispraznile su Caritasovu samoposlugu

CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE TREBA POMOĆ: Velike potrebe ispraznile su Caritasovu samoposlugu

Apel trgovačkim lancima i proizvođačima da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu radu Caritasove socijalne samoposluge

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
16.10.2020 14:08

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je prije 11 godina prvu socijalnu samoposlugu u Republici Hrvatskoj kroz koju dijeli pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja. 

Pomoć u hrani trenutačno prima 2 500 osoba u potrebi, a od početka rada podijeljeno je pomoći u vrijednosti od 28 milijuna kuna. Uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa i potresa, zagrebački Caritas posljednje pola godine pojačano pomaže stanovnike Zagreba i okolice čiji su domovi stradali u potresu. Preko mreže župnih caritasa tako je podijeljeno više od 50 tona pomoći u hrani i higijeni, priopćio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Velike potrebe ispraznile su Caritasovu samoposlugu, a predstojeća neizvjesna zima zahtijevat će dodatnu pomoć brojnim potrebitima. Stoga Caritas povodom 17. listopada, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, proizvođače i trgovačke lance poziva da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu rad socijalne samoposluge te tako iskažu odgovornost i solidarnost onima koji su u nevolji. 

S obzirom na to da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije registrirani Posrednik u doniranju hrane, donatori su na donacije hrane oslobođeni plaćanja PDV-a, sukladno Pravilniku o doniranju hrane i hrane za životinje (NN 91/19). 

Rad socijalne samoposluge moguće je poduprijeti i novčanim donacijama. Donacije je moguće uplatiti na račun Caritasa: Privredna banka Zagreb; broj računa:

IBAN HR1423400091110343166; poziv na broj: 02300; opis plaćanja: Prilog za socijalnu samoposlugu. Za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC PBZG HR2X.

Prilog je moguće uplatiti i online na: http://www.czn.hr/donacije-online

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno