Cres: Održan duhovno-rekreativni kamp za korisnike Pučke kuhinje

Cres: Održan duhovno-rekreativni kamp za korisnike Pučke kuhinje

U organizaciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, od srijede 23. do srijede 30. kolovoza, na Cresu je održan duhovno-rekreativni ljetni kamp za osobe koje redovito dolaze po topli obrok u Pučku kuhinju na zagrebačkom Svetom Duhu, izvijestili su iz Provincije.

Autor
Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca/Laudato/F.P.
Fotograf
Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca
Objavljeno:
 
30.08.2023 11:25

 

Tridesetak korisnika Pučke kuhinje boravilo je sedam dana u Samostanu sv. Frane na Cresu. Duhovno-rekreativni program vodio je voditelj Pučke kuhinje, fra Vladimir Vidović, i nekoliko volontera. Korisnicima je bio osiguran put, smještaj i hrana. Također im je ponuđen i duhovni program u vidu slavlja sakramenata, svjedočanstva, osobnih razgovora i kateheza pod vodstvom fra Vladimira.

Korisnike je posjetio i provincijski ministar, fra Miljenko Hontić, koji je predslavio Misu te ohrabrio sudionike u strpljivom podnošenju različitih životnih nedaća, pozvavši sve sudionike na zajedništvo, molitvu i ustrajnost u činjenju dobra.

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu djeluje od 1995. i svakodnevno pripremi više od 400 obroka koje podijeli osobama u potrebi. U Pučkoj kuhinji su svi dobrodošli bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, jer poslanje Pučke kuhinje čvrsto je utemeljeno na onim evanđeoskim načelima i svijesti da smo svi mi braća i sestre, djeca istoga nebeskoga Oca, poručuju iz Pučke kuhinje.

''Uz brojne ljetne kampove za različite skupine, najčešće mlade, ovaj je bio jako poseban i lijep jer je omogućio onima koji nemaju mogućnost ljetovanja boravak tjedan dana u samostanskoj oazi mira nezaboravne trenutke opuštanja i duhovne izgradnje'', poručili su organizatori duhovno-rekreativnog ljetnog kampa za korisnike Pučke kuhinje, a izvijestila je Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: