'Crkva u svijetu kriza i ljudske patnje' tema je ovogodišnjeg Teološko-pastoralnog tjedna

'Crkva u svijetu kriza i ljudske patnje' tema je ovogodišnjeg Teološko-pastoralnog tjedna

61. teološko-pastoralni tjedan održat će se 26. i 27. siječnja 2021. godine.

Autor
IKA/Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
14.01.2021 15:26

 

Tema 61. teološko-pastoralnog tjedna, koji će se održati 26. i 27. siječnja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, glasi: 'Crkva u svijetu kriza i ljudske patnje', izvijestila je IKA.

Svečanost otvorenja tjedna bit će u utorak 26. siječnja, u 9 sati. Potom slijedi predavanje: 'Crkva i njezina dosljednost poslanja' (prof. dr. Anđelko Domazet) i predstavljanje monografije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zatim će biti održana predavanja: 'Granične situacije ljudske egzistencije kao topoi vjere i nade' (izv. prof. Pavle Mijović) i 'Tjeskoba kao mogućnost čovjekova samoozbiljenja' (izv. prof. Danijel Tolvajčić).

Popodnevni program počinje u 13:15 sati. Predviđena su predavanja: 'Više od ozdravljenja. Novozavjetna promjena paradigme o uzročno-posljedičnom odnosu grijeha i bolesti' (doc. dr. Stipo Kljajić),'Bog i njegovo stvorenje pred zagonetkom patnje' (doc. dr. Nedjeljka s. Valerija Kovač) i 'Teologija križa kod crkvenih otaca te njezino značenje u današnjem ozračju patnje i kriza' (doc. dr. Anto Barišić).

Program u srijedu 27. siječnja počinje u 9 sati. Na programu su predavanja: 'Moralni izazovi i zahtjevi kriza i patnje' (doc. dr. Martina s. Ana Begić i dr. Miriam Mary Brgles), 'Krize i psihičko stanje' (prim. dr. Mirna Sisek-Šprem), 'Sakrament pomirenja pred izazovima suvremenih kriza' (mr. Milan Dančuo), 'Odnos svećenika prema Bogu, drugima i samome sebi u vrijeme Covid-19. Predstavljanje rezultata istraživanja' (doc. dr. Josip Bošnjaković) i 'Pastoral pred izazovima nesigurnosti i patnje. Crkveno djelovanje u ozračju društveno-kulturnih kriza' (izv. prof. Nikola Vranješ).

U 13 sati je rasprava, a u 13:20 sati tjedan će zatvoriti v. d. dekana KBF-a u Zagrebu, prof. dr. Mario Cifrak.

Program Teološko-pastoralnog tjedna prenosit će se i putem YouTube kanala Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno