Čudotvorna medaljica: Majčin dar nama

Čudotvorna medaljica: Majčin dar nama

U večerašnjem Izdvojenom gostovale su: s. Magdalena Barešić, koordinatorica Udruge štovatelja Gospe od Čudotvorne medaljice, i Tanja Ćurić, predsjednica Udruge štovatelja Gospe od Čudotvorne medaljice.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
26.11.2021 21:01

 

Večerašnje 'Izdvojeno' posvetili smo čudotvornoj medaljici. U studiju su gostovale: s. Magdalena Barešić, koordinatorica Udruge štovatelja Gospe od Čudotvorne medaljice, i Tanja Ćurić, predsjednica Udruge štovatelja Gospe od Čudotvorne medaljice. Iako mnogi od nas oko vrata nose čudotvornu medaljicu, rijetki znaju kako je započelo štovanje medaljice i simboliku koju sadržava. Kakva je obećanja dala Blažena Djevica Marija onima koji ju nose? Tko je bila sv. Katarina Labouré, redovnica kojoj se ukazala Blažena Djevica Marija? Tko su Marijine sestre od čudotvorne medaljice koje promiču ovu pobožnost? Ovo su bila samo neka od pitanja na koja su odgovorile gošće u studiju.

– Isus nam s križa daje Mariju za Majku i svakomu od nas govori: ''Evo ti majke!'' Stoga, Djevica Marija naša je nebeska Majka – kazala je s. Magdalena Barešić. 

U nastavku razgovora gošće su opisale nastanak pobožnosti. Naime, sv. Katarina rodila se 1806. godine u selu Fain-les-Moutiersu u Francuskoj. Već u ranim godinama djetinjstva odlikovala se osobitom pobožnošću prema Djevici Mariji. U svojoj devetoj godini izgubila je majku i tada se predala Djevici Mariji rekavši: ''Sada ćeš ti biti moja majka''. Nakon što je stupila u Družbu Kćeri kršćanske ljubavi, Djevica joj je navijestila da će joj Bog povjeriti neku posebnu zadaću. Tako je od Djevice Marije dobila zadaću da se pobrine oko izrade posebne medaljice, za što joj je trebalo dvije godine. Kad je napokon medaljica bila izrađena i prodrla među vjernike, Djevica je preko sv. Katarine učinila mnoga čudesa, a i danas čini preko čudotvorne medaljice. Kako svjedoči s. Magdalena Barešić, sveta Katarina sve se vrijeme svoga života odlikovala blagošću, nježnošću i poniznošću.

Tanja Ćurić ukratko je predstavila Udrugu štovatelja Gospe od Čudotvorne medaljice te istaknula što sve udruga radi. Prije svega, udruga nastoji širiti karizmu Djevice Marije kroz organizaciju raznih hodočašća u marijanska svetišta. Istaknula je zajedništvo, molitvu i širenje pobožnosti kao temeljne zadaće udruge.

Pogledajte cijelu emisiju i doznajte više o čudotvornoj medaljici.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: