Dan solidarnosti sa žrtvama razornih poplava diljem Europe

Dan solidarnosti sa žrtvama razornih poplava diljem Europe

Obilne padaline i poplave pogodile su ovih dana dio Europe

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
18.07.2021 08:41

 

Poljska biskupska konferencija proglasila je 25. srpnja Danom solidarnosti sa žrtvama razornih poplava diljem Europe, objavio je Vatican News, prenosi IKA.

Osim Poljske, obilne padaline i poplave pogodile su ovih dana Njemačku, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku te je zabilježeno nešto više od 150 ljudskih žrtava.

Predsjednik Poljske biskupske konferencije, nadbiskup Stanisław Gądecki najavio je inicijativu u poruci koja će danas biti pročitana u crkvama u Poljskoj. Istaknuo je kako posljednjih dana svjedočimo mnogim ljudskim dramama uzrokovanim silovitim olujama i poplavama, kako u Poljskoj tako i u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj. Mnoge obitelji ostale su bez imovine, a mediji izvještavaju o smrtnim slučajevima i nestalima, posebno u Njemačkoj.

Nadbiskup Gądecki naglasio je da Crkva u Poljskoj želi izraziti blizinu žrtvama molitvom i pokorom.

– Molimo Gospodina da udijeli nadu onima koji pate te za duh solidarnosti, brige i suodgovornosti svih ljudi dobre volje koji mogu pomoći – poručio je predsjednik Poljske BK-a, uz molbu da se u nedjelju 25. srpnja za vrijeme Misa posebno moli za žrtve te prikupljaju sredstva koja će podijeliti Poljski Caritas.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: