Dan zahvalnosti u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu
U sklopu Nedjelje zahvalnosti za plodove zemlje Pučka kuhinja prodavat će samostanski ajvar, pekmez, turšiju, lovačku salatu i drugu zimnicu kako bi prikupili sredstva za daljnje djelovanje.
Voditelj Pučke kuhinje iz župe svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, fra Vladimir Vidović, gostovao je u emisiji 'Aktualno' Hrvatskog katoličkog radija, urednice Tanje Maleš, u kojoj je predstavio humanitarnu akciju koja će se održati u nedjelju 25 listopada. Tada će se, naime, obilježavati Nedjelja zahvalnosti za plodove zemlje, pa će pučka kuhinja u sklopu toga prodavati samostanski ajvar, pekmez, turšiju, lovačku salatu i drugu zimnicu kako bi prikupila sredstva za daljnje djelovanje, izvijestila je IKA.
Fra Vidović ističe kako je nakon potresa broj korisnika Pučke kuhinje porastao za 20 posto. Uz beskućnike koji su do sada bili uobičajeni korisnici, sada korisnici postaju i oni koji su zbog novonastale epidemiološke situacije ostali bez posla.
Ove godine obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje bit će skromnije zbog epidemioloških mjera. Blagovanje hrane u prostorima Pučke kuhinje ne će biti moguće kao prethodnih godina, ali bez obzira na to, ispred crkve bit će postavljeni štandovi gdje će se moći kupiti brojni proizvodi vrijednih kuharica i volontera.
Nakon misnih slavlja u nedjelju u 7:30, 9, 10:30, 12 i 19 sati, možete kupiti proizvode, kao i radnim danom u prostorima Pučke kuhinje, od ponedjeljka do subote, od 7:30 do 14 sati.