Danas se ponovilo čudo sv. Januarija: krv je prešla u tekuće stanje

Danas se ponovilo čudo sv. Januarija: krv je prešla u tekuće stanje

Čudo sv. Januarija u nedjelju 19. rujna ponovno se dogodilo, kako prenosi Catholicnewsagency.com. Krv sv. Januarija, zaštitnika Napulja, prešla je u tekuće stanje.

Autor
catholicnewsagency.com/Laudato/M.B.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
19.09.2021 18:15

Tijekom čuda, osušena, crveno obojena masa ograničena na jednu stranu relikvijara, postala je krv koja je prekrila cijelo staklo. 

Čudo s krvlju ovog svetca događa se tri puta godišnje: na blagdan prijenosa svetčevih relikvija, tj. u subotu uoči prve nedjelje u svibnju, zatim 19. rujna i 16. prosinca, ili u devetnici i osmini tih dana. Svetčeva tvrdo zgrušana krv, koja se čuva u relikvijaru, odjednom provri i poprimi tekuće stanje.

Sveti Januarij bio je biskup Beneventa u pokrajini Campaniji. Umro je mučeničkom smrću u vrijeme Dioklecijanovih progona kršćana. Prema drevnoj kršćanskoj predaji, o čemu piše i Grzegorz Górny u svojoj knjizi 'Dokazi nadnaravnog': 'jedna žena koja je nazočila mučeničkoj smrti sv. Januarija skupila je njegovu krv u bočice'.

'Katedrala u Napulju već je stoljećima svakoga 19. rujna, na dan mučeničke smrti sv. Januarija, dupkom ispunjena vjernicima. Uvijek se ponavlja isto: tijekom jutarnje Mise kardinal predvodi procesiju do kapele, uzima relikvijar s krvlju mučenika i nosi ga do glavnoga oltara svetišta. Započinje pobožnost tijekom koje se događa nešto iznimno. Dolazi do likvefakcije krvi: zgrušana krv mijenja stanje i postaje tekuća. Pretvarajući se u tekućinu, mijenja svoj obujam i boju, iz tamnocrvene prelazi u žarkocrvenu. Vrijeme prelaska iz čvrstoga u tekuće stanje varira svake godine. Nekada se to dogodi u jednomu trenutku, nekada traje nekoliko minuta, a nekada i nekoliko sati. Isto je i s obratnim procesom, odnosno zgrušavanjem', piše Górny.

U knjizi 'Dokazi nadnaravnog' piše i da je ampulu istraživalo nekoliko znanstvenih timova, ali nisu uspjeli objasniti taj fenomen, osim što su utvrdili kako se u posudicama doista nalazi krv.

U knjizi 'Dokazi nadnaravnog' navedeno je da znanosti nije poznat tip krvi koji može naglo prijeći iz čvrstoga u tekuće stanje, i da pritom promijeni boju, teksturu i obujam. 
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno