Deseta obljetnica svećeništva proslavljena u šalatskom sjemeništu

Deseta obljetnica svećeništva proslavljena u šalatskom sjemeništu

Svećenici Zagrebačke crkvene pokrajine zaređeni 2012. godine proslavili u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu Misu zahvalnicu za deset godina svećeničke službe.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Međubiskupijsko sjemenište
Objavljeno:
 
21.06.2022 13:38

Jubilarci su: vlč. Renato Belčić, Mirko Matasović, Damir Ceković, Mihael Čavlek, Kristijan Gatarić, Tomislav Krajačić, Ivan Munđar, Siniša Preiner, Vladimir Kerečeni, Petar Mlakar i fra Mate Kolak.

Na poziv duhovnika u sjemeništu, vlč. Petra Mlakara, Misu je predslavio umirovljeni biskup varaždinski Josip Mrzljak. 

Čestitao je okupljenim svećenicima važan jubilej, ohrabrio ih da ustraju u vjernosti Gospodinu te ih potaknuo da kao pastiri budu blizu svima kojima ih Isus šalje, s razumijevanjem za čovjeka u raznim situacijama i potrebama njegova života. 

– Ponekad svećenik ne može učiniti mnogo, ali mnogo puta pojedincu će puno značiti da ga svećenik pažljivo sasluša i da za njega moli. Svećenik koji sluša Boga, znat će čuti i čovjeka te kazati riječ utjehe koja liječi ili barem ublažava rane, a to je već mnogo – kazao je biskup Mrzljak.

Ljepoti liturgijskog slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim pjevanjem, sviranjem i ministriranjem, a nakon otpjevanog ”Tebe Boga hvalimo“, uime okupljenih svećenika biskupu Mrzljaku zahvalio je domaćin susreta, vlč. Petar Mlakar, te mu predao prigodni dar.

Nakon misnog slavlja susret se nastavio bratskim zajedništvom uz objed. 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno