Devastacija u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Devastacija u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Uništena je vanjska jedinica rashladne komore. 

Autor
fra Vladimir Vidović/Laudato
Fotograf
fra Vladimir Vidović, OFMConv.
Objavljeno:
 
09.08.2022 17:44

Nepoznati počinitelj devastirao je u noći s 8. na 9. kolovoza vanjsku jedinicu rashladne komore u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu. Materijalna šteta je poprilična, a prva gruba procjena je nekoliko tisuća kuna. U rashladnoj komori nalazi se meso i druge namirnice koje su potrebne za pripremu toplih obroka za sve one koji svakodnevno dolaze u Pučku kuhinju, u kojoj se svakodnevno priprema 400 obroka. 

''Žalostan sam i tužan, kao da nije dovoljno što su energenti poskupjeli, kao da nije dovoljno da imamo veliki broj korisnika, kao da nije dovoljno što su i namirnice poskupjele! A sad i ovo!!'' napisao je fra Vladimir Vidović, OFMConv., voditelj Pučke kuhinje.

Jasno je kako treba osuditi svako uništavanje tuđe imovine, a u ovom konkretnom slučaju, šteta pogađa velik broj ljudi. Međutim, kao vjernici, možemo moliti za one koji nas progone i koji ponekad, možda u svome bijesu, frustriranosti ili neznanju, čine ovakve stvari. Neka im Gospodin bude milostiv i promijeni njihovo srce.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: