Deveti dan XXVII. hoda Franjevačke mladeži

Deveti dan XXVII. hoda Franjevačke mladeži

Članovi područnih bratstava Franjevačke mladeži dan su proveli u posjećivanju i razgledavanju svetišta Greccio i Fonte Colombo.

Autor
Anđa Alilović (Frama Metković)/Antea Kanaet (Frama Sinj)/Marija Čarić (Frama Sinj)/Laudato/F.P.
Fotograf
FRAMA
Objavljeno:
 
02.08.2022 16:22

 

Dan je započeo spremanjem, zajedničkom molitvom časoslova i doručkom. Nakon vožnje ispunjene božićnim pjesmama, framaši su stigli na mjesto gdje je sveti Franjo uprizorio prve jaslice, Greccio.

Nakon misnog slavlja koje je predslavio fra Matija Marijić, framaši Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkog područja u spomen na svetog Franju pripremili su kostime i odali počast noći kad se Spasitelj rodio.

Nakon razgledavanja jaslica cijelog svijeta i ručka, uputili su se u Fonte Colombo (studenac golubova), mjesto gdje je sv. Franjo imao operaciju očiju. Framaši su uživali u ljepotama prirode provodeći ga u osami. Budući da je Franjo na ovom mjestu napisao Pravilo, framaši su vrijeme u osami proveli razmišljajući o načinu života opisanog u Statutu franjevačke mladeži.

Zatim su se uputili u Asiz gdje su imali slobodno vrijeme, večernju molitvu i večeru. Ispunjeni mirom i radošću, ostatak večeri proveli su u druženju i prepričavanju današnjih doživljaja.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno