Direktorica Laudato televizije, Ksenija Abramović, na 'Europskom molitvenom doručku'

Direktorica Laudato televizije, Ksenija Abramović, na 'Europskom molitvenom doručku'

Geslo 23. 'Europskog molitvenog doručka' 2020. bilo je: 'Uzdaj se u Gospoda svim srcem! Na svoju razboritost ne oslanjaj se!' (Izr 3,5).

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
02.12.2020 10:37

'Europski molitveni doručak', koji se inače održava u Bruxellesu, ove je godine održan mrežno zbog epidemiološke situacije u cijelom svijetu, a broj sudionika bio je ograničen na 100 ljudi. Među njima je bila i direktorica Laudato televizije, Ksenija Abramović.

Ove godine molitveni je doručak prvi put održan u formi webinara, u prvom dijelu susreta, dok se u drugom dijelu preko Zooma moglo pozdraviti i predstaviti sve sudionike iz cijelog svijeta. Zemlje iz kojih su pozvani sudionici jesu: Francuska, Belgija, Estonija, Švicarska, Amerika, Japan, Nigerija i druge.

– Zamislite da ste fizički prisutni u restoranu Europskog parlamenta, samo bez zagrljaja i rukovanja – poručili su iz Parlamenta u pozivu na sudjelovanje.
Nakon virtualnog susreta, sudionici su bili pozvani okupiti se u manjim skupinama, virtualno ili fizički, ako je to moguće, na poslu ili kod kuće, kako bi zajedno bili u molitvi.

Putem Zooma sudionicima 'Molitvenog doručka' obratila se i direktorica Laudato televizije, Ksenija Abramović, te je istaknula kako je zahvalna organizatorima na zajedničkoj molitvi u ovim posebnim vremenima.

– Isusove riječi: 'Gdje je dvoje u moje ime...' vrlo su znakovite u ovom trenutku. A tu nas je bilo stotinu! Svjedočimo prekrasnom zajedništvu molitve u vremenu u kojem živimo. Bilo bi dobro da se virtualno susrećemo i češće, i više od jednom godišnje, jer Bog nas je sve pozvao bez obzira na našu dob, u vremenu u kojem živimo, na mjestu na kojem jesmo, da mijenjamo svijet u borbi za Istinu, Dobrotu i Ljepotu! A zajedno možemo više – istaknula je Abramović.

Vjerujemo i nadamo se kako će ovakvih molitvenih susreta biti i više. Zahvaljujemo dragom Bogu što je 'Europski molitveni doručak' postao još jedna lijepa prilika za zajedništvo cijelog svijeta u molitvi.

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: