Na sinjskom kongresu sudjelovala i direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović

Na sinjskom kongresu sudjelovala i direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović

U Svetištu Gospe Sinjske, od 21. do 23. lipnja, održavaju se Dani duhovne baštine marijanskih svetišta. Riječ je o kongresu koji se u Sinju održava već treći put, a cilj mu je popularizirati i sačuvati sakralnu baštinu hrvatskih marijanskih svetišta.

Objavljeno:
 
22.06.2024 15:15

 

Na kongresu sudjeluje i direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović koja je održala predavanje na temu ''Mediji I važnost uloge medija u promociji I očuvanju kršćanskih vrijednosti'' – organizacija događaja Progledaj srcem.

''Važno je imati vjeru koja pomiče brda, koja pobjeđuje strah'', kazala je direktorica Abramović i citirala majku Angelicu koja je jednom prilikom rekla da se boji samo jednog: jednog dana doći pred Gospodina koji će joj reći: ''Angelica, mogla si učiniti I više, da si više vjerovala.'' 
U ovih nepunih deset godina kako je televizija započela s radom, i planine i prepreke su se nalazile pred njom, posvjedočila je, ali ništa ne bi mogla učiniti bez vjere i pouzdanja, bez one Marijine vjere, kad naizgled sve izgleda nemoguće.

Inspirirana majkom Angelicom, navela je još jednu njezinu misao koja ju hrabri kako televizija sve više raste: idemo učiniti nešto ‘ludo’ kako bi Bog po nama mogao učiniti čudesno.

U svom govoru posebno je naglasila važnost projekta ''Progledaj srcem''. Prvotni cilj ovog koncerta, održanog 2014. u zagrebačkom Hypocentru, bio je predstaviti projekt Laudato televizije, tad tek treba krenuti s emitiranjem, i to na Božić 2015.
Deset godina nakon, ''Progledaj srcem'' postao je prepoznatljiv brend, događaj koji je okupio više od 37 000 ljudi, dakle dvije Arene Zagreb u dva dana zaredom. Postao je to pravi duhovno-glazbeni spektakl koji okuplja posjetitelje, ne samo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, nego i iz susjednih zemalja u kojima žive naši Hrvati, naglasila je Abramović i napomenula kako je u samu organizaciju projekta uključeno više od pet stotina ljudi.
''Progledaj srcem'' danas je postao puno više od jednog koncerta. On predstavlja zajedništvo svih Hrvata u svijetu, i zajedništvo koje je u središte svog života stavilo osobu Isusa Krista. 

Idući koncert održat će se 17. 5. 2025. u Areni Zagreb.

Prije toga, drugi domoljubni koncert u organizaciji Laudato televizije, ''Domu mom'', održat će se 30. 11. 2024. u Zadru, najavila je direktorica Laudato televizije.

Na kongresu sudjeluje i nadbiskup Lavova Mieczyslaw Mokrzycki, nekadašnji podtajnik sv. pape Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI. Prvog dana susreta služio je svetu Misu i pred ikonom Gospe Sinjske molio za mir i prestanak rata u Ukrajini.

Organizatori kongresa su Turistička zajednica Grada Sinja i Svetište Gospe Sinjske uz podršku Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske turističke zajednice, Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva.

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: