Duhovne vježbe hrvatskih franjevaca kapucina

Duhovne vježbe hrvatskih franjevaca kapucina

Sudjeluju petnaestorica franjevaca kapucina iz raznih samostana, dok će se drugi turnus održati u rujnu.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
27.07.2021 17:25

 

Godišnje duhovne vježbe za članove Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda B. Mandića počele su jučer u poslijepodnevnim satima, u kapucinskom samostanu sv. Josipa u Karlobagu, piše IKA.

Na tom prvom turnusu sudjeluju petnaestorica franjevaca kapucina iz raznih samostana, a na drugom turnusu u rujnu, u Ivancu, sudjelovat će druga skupina braće.

Duhovne vježbe počele su zazivom Duha Svetoga i prigodnim riječima pozdrava i dobrodošlice provincijala, fra Jure Šimića, koji je istaknuo radost zajedništva zbog mogućnosti sudjelovanja na nekom zajedničkom provincijskom skupu jer je prošle godine ne samo dva puta bio otkazan provincijski kapitul, nego su, zbog koronavirusa, bile otkazane i godišnje provincijske duhovne vježbe.

O važnosti i ulozi sakramenata u kršćanskom i redovničkom životu do subote će sudionicima duhovnih vježbi u Karlobagu govoriti voditelj, dr. Domagoj Runje, OFM, profesor biblijskih znanosti na KBF-u Sveučilišta u Splitu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno