Evangelizacijska zajednica "Sveti Duh" održala duhovnu obnovu u Olimju

Evangelizacijska zajednica "Sveti Duh" održala duhovnu obnovu u Olimju

U subotu 11. ožujka 2023. voditelj Evangelizacijske zajednice "Sveti Duh", fra Stjepan Brčina, predvodio je jednodnevnu korizmenu duhovnu obnovu u Olimju za sve članove zajednice.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Tomislav Bagarić/Tomislav Dunđer
Objavljeno:
 
12.03.2023 12:19

 

"Nova djela evangelizacije, novi duhovni pozivi, ohrabrenje, žar za navještanjem i utjeha klonulim dušama" samo su jedne od molitvenih nakana i poruka za koje je Evangelizacijska zajednica "Sveti Duh" molila u Sloveniji ove subote. Na čelu s njihovim voditeljem, fra Stjepanom Brčinom, redovito animiraju svakoga četvrtka Duhovno-duhovite večeri na Svetom Duhu u Zagrebu. Susreti se redovito odvijaju u bazilici sv. Antuna Padovanskog, a odnedavno prijenosi se mogu pratiti i na Laudato televiziji.

Duhovna obnova započela je svetom Misom u kapelici Minoritskog samostana Male Braće sv. Franje koju je predslavio sam voditelj zajednice uz asistenciju i ministriranje fra Matea Vujčića i fra Sandija Aščića. Glazbeno je animirao slavljenički bend Amorose. Uz molitvu i slavljenje, naglasak je bio i na ovogodišnjem Antunovskom hodu mladih koji se već petu godinu tradicionalno održava uoči Antunova na zagrebačkom Svetom Duhu. Dana 10. lipnja ove godine tisuće mladih iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva hodat će od svetišta sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela do bazilike sv. Antuna Padovanskog. 

"Naš jubilarni peti Antunovski hod mladih održat će se 10. lipnja. Započinjemo svetom Misom u 12 sati u Sesvetskim Selima, potom krećemo prema Svetom Duhu. Hod će pratiti molitva, pjesma, ples, radost i mladost, a zaustavit ćemo se u Dubravi i na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje ćemo sudjelovati u uličnoj evangelizaciji koju su pripremili članovi EZ-a "Sveti Duh". Hod završavamo slavljenjem i euharistijskim klanjanjem u bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Dođi, hodaj s nama, svjedočimo svoju vjeru te živu i mladu Crkvu'', poručuje fra Stjepan. 

peti antunovski hod mladih

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: