Evangelizacijska zajednica ''Sveti Duh'' održala trodnevnu duhovnu obnovu u Altöttingu

Evangelizacijska zajednica ''Sveti Duh'' održala trodnevnu duhovnu obnovu u Altöttingu

Od 28. do 30. listopada Evangelizacijska zajednica ''Sveti Duh'' pod vodstvom fra Stjepana Brčine gostovala je u Altöttingu, gradiću u južnoj Bavarskoj, gdje su održali trodnevnu duhovnu obnovu u sklopu pokreta "Regnum Christi". 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Alejandro Espejo Silva
Objavljeno:
 
02.11.2022 14:30

 

''Regnum Christi'', službeno ''Regnum Christi Federation'', međunarodna je katolička federacija. Otvoreni su za sve katolike laike i osim toga imaju tri posvećene grane, Kristovu legiju, posvećene žene i posvećene muškarce. Regnum Christi posvećen je promicanju katoličke vjere te evangelizaciji novoga doba.

regnum

Mladi iz Evangelizacijske zajednice ''Sveti Duh'', pod vodstvom fra Stjepana Brčine, franjevca konventualca koji redovito ima susrete za mlade pod nazivom "Duhovno-duhovite večeri" na zagrebačkom Svetom Duhu, posjetili su Altötting, gradić na jugu Bavarske, gdje su skupa s mladima iz pokreta "Regnum Christi" animirali trodnevnu duhovnu obnovu pod nazivom "Go out into the world, and tell everyone the good news" (Mk 16,15). Prvi dan duhovne obnove mladi su posjetili centar grada, upoznavali se s kulturom i povijesti glavnog marijanskog svetišta u Bavarskoj te obišli baziliku sv. Ane i crkvu sv. Konrada. U večernjim satima, u glavnom kampusu pokreta južne Bavarske, band "Regnum Christi" animirali su prvu večernju Misu koju je predslavio vlč. Alejandro Espejo Silva u koncelebraciji s fra Stjepanom. Uslijedilo je slavljenje te molitva.

Svakog dana duhovne obnove i posjeta mladi su imali priliku za ispovijed, svetu Misu, euharistijsko klanjanje te slavljenje s mladima iz pokreta "Regnum Christi" te Evangelizacijskom zajednicom ''Sveti Duh''.

slavljenje

Drugoga dana posjeta mladi su posjetili gradić Obing te otočić u zaleđu Altöttinga pod nazivom Fraueninsel. Uvečer je uslijedilo prvo euharistijsko klanjanje koje je predvodio fra Stjepan Brčina s mladima iz Evangelizacijske zajednice Sveti Duh. Na klanjanju su sudjelovali mladi iz Pokreta te Hrvati koji su hodočastili gradu Altötting. Tijekom klanjanja bila je moguća i ispovijed. Uslijedilo je i slavljenje te završna večer prije samoga odlaska u Salzburg kojeg su mladi posjetili zadnjeg dana njihovog boravka. 

fraueninsel

fra stjepan

Posljednjeg dana boravka u južnoj Bavarskoj, mladi su animirali Svetu Misu u Fridolfingu koju je predslavio vlč. Ludwig Westermeier. U svojoj homiliji istaknuo je važnost uloge lika Zakeja iz Evanđelja te njegovog spasenja i puta posvećenja. Naglasio je kako smo svi pozvani poput njega radosno primati Isusa u svoje srce te se pokajati za svoje grijehe i propuste. 

Nakon Svete Mise, mladi su se zaputili u Salzburg gdje su imali priliku posjetiti Loretto HOME, katoličku zajednicu koja se bavi uličnom evangelizacijom, karitativnim poslovima te smještajem mladih koji žele bolje upoznati Isusa i Evanđelje. 

fridolfing

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: