[FOTO] Blagoslov kamena temeljca Centra cjeloživotnog obrazovanja u Novskoj

[FOTO] Blagoslov kamena temeljca Centra cjeloživotnog obrazovanja u Novskoj

''Znakovito je da polažemo kamen temeljac i blagoslivljamo gradilište na samom početku školske godine.''

Autor
Povjerenstvo za medije Požeške biskupije/Laudato/M.P
Fotograf
Marijan Pavelić
Objavljeno:
 
12.09.2024 20:06

U srijedu, 11. rujna 2024., požeški biskup Ivo Martinović predvodio je slavlje blagoslova kamena temeljca Centra cjeloživotnog obrazovanja u Novskoj, u čijim će prostorima, među ostalim, biti smještena i Katolička osnovna škola u Novskoj. U slavlju su sudjelovali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, izaslanik predsjednika Vlade RH; načelnica Sektora za srednjoškolski odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivana Pilko Čunčić, izaslanica ministra znanosti, obrazovanja i mladih; gradonačelnica Novske Marija Kušmiš; župnici novljanskih župa Sv. Luke Evanđelista i Bl. Alojzija Stepinca, Milan Vidaković i Krunoslav Juraković, koji je ujedno i ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj; ravnateljice osnovne i srednje škole grada Novske te predstavnici učenika i roditelja Srednje škole Novska i Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Nakon što su izaslanici Vlade i Ministarstva te gradonačelnica Kušmiš uputili prisutnima riječi pozdrava i dobrodošlice, dvoje učenika položilo je povelju kamena temeljca. Biskup Martinović je, uvodeći u slavlje blagoslova, izjavio: ''Zajedno s vama radujem se što započinje izgradnja Centra cjeloživotnog obrazovanja ovdje u Novskoj, u kojem će svoje prostore pronaći i Katolička osnovna škola. Znakovito je da polažemo kamen temeljac i blagoslivljamo gradilište na samom početku školske godine. Bog je započeo svoj naum spasenja rođenjem svoga Sina kao ljudskog djeteta, da bi u njemu na križu uspostavio ljubav po kojoj se ostvaruje čovjekova pobjeda, čak i nad smrću. U toj ljubavi, božanskom temelju našeg postojanja, ovim blagoslovom predajemo izgradnju zgrade Centra cjeloživotnog obrazovanja, a posebno izgradnju i cjeloviti rast onih koji će ovdje stjecati znanja i vještine.''

Nakon naviještenog Evanđelja o gradnji kuće na stijeni i pijesku, biskup Martinović naglasio je kako svaku gradnju, a posebno gradnju vlastitog života, treba započeti s Bogom i ugraditi ga u temelje kako bi bili čvrsti i postojani u svim životnim situacijama i okolnostima. Izrazio je uvjerenje da će Centar cjeloživotnog obrazovanja i Katolička osnovna škola služiti ne samo stjecanju znanja i vještina, već i produbljivanju odnosa s Bogom u svim njegovim dimenzijama. Time će doprinijeti znanstvenom, kulturnom, društvenom i duhovnom napretku grada Novske i cijele Hrvatske. Nakon toga, biskup je blagoslovio kamen temeljac i gradilište te zazvao Božji blagoslov na sve prisutne.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: