[FOTO] Don Ante Žderić: 'Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi'

[FOTO] Don Ante Žderić: 'Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi'

Hrvatsko nadzemlje održalo je online susret mladih, pod nazivom: 'Ljubimac ili mezimac'.

Autor
Hrvatsko nadzemlje/Laudato/M.D.
Fotograf
Hrvatsko nadzemlje
Objavljeno:
 
21.01.2021 10:40

 

Online susret Hrvatskog nadzemlja održan je u srijedu, a tema su bili kućni ljubimci, pod nazivom: 'Ljubimac ili mezimac', javlja Hrvatsko nadzemlje.

Predavač je bio don Ante Žderić, upravitelj Župe Bezgrješnog Srca Marijina (Gospe Fatimske) na Blatinama-Škrapama. Kroz razgovor s voditeljem, don Ante se dotaknuo brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. Naveo je kako je odnos čovjeka i životinje sada mnogostruk, tj. da životinja čovjeku više ne služi samo za prehranu ili kao pomoć u radu, već da sada služe i za čovjekovo emocionalno zadovoljenje.

No, navodi da, unatoč tomu što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav, životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, da se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi.

Poseban naglasak stavio je na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca, gdje ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku.

– Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti. Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi, nego razmišljati o tome hoće li za tu životinju biti dobro sa mnom i dopuštaju li moje životne obaveze i navike nabavku kućnog ljubimca – rekao je don Ante Žderić.

Susret je bio prožet i raznim skečevima i filmovima 'Zanimljivosti', 'Dođi mami', 'Psihijatar za životinje', 'Gizmo i Robi', 'Potres duša' te je na koncu završen prikladnom meditacijom.

Svi oni koji susret nisu pratili putem livestreama, mogu ga pogledati na Facebook profilu i YouTube kanalu Hrvatskog nadzemlja, te Nadzemlje pratiti i na Instagram profilu.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 17. veljače, a progovorit ćemo o zaštitniku Hrvatskog nadzemlja, blaženom Alojziju Stepincu.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: