[FOTO] PORUKA IZ MISIJA VELIKIM I MALIM ŠKOLARCIMA

[FOTO] PORUKA IZ MISIJA VELIKIM I MALIM ŠKOLARCIMA

Sjetite se da je svatko od vas poseban.

Autor
fra Miro Babić/Laudato/M.P
Fotograf
fra Miro Babić
Objavljeno:
 
18.09.2024 11:43

Draga djeco,
moje ime je fra Miro Babić, svećenik koji već 20 godina živi i radi u Africi. U Keniji vodim sirotište za djecu s invaliditetom, Mali dom, te školu za siromašnu djecu, Sv. Franjo. S veseljem vas pozdravljam na početku nove školske godine.

Ovo je vrijeme novih početaka, prilika za rast i stjecanje znanja. Škola je mjesto gdje učimo kako ostvariti svoje snove. Učitelji su ovdje da vas vode, ali važno je da i vi učite s radošću i znatiželjom. Nikada se ne bojte postavljati pitanja, jer vas svako pitanje vodi korak bliže cilju. Budite marljivi, odgovorni i ne bojte se pogrešaka. One su dio učenja! Ako padnete, ustanite i pokušajte ponovno.

Sjetite se da je svatko od vas poseban. Vjerujte u sebe i svoje sposobnosti. Veliki ljudi, koje možda vidite kao uzore, bili su nekada poput vas – znatiželjni učenici. Uspjesi dolaze kroz trud i upornost.

Budite ljubazni prema prijateljima, učiteljima i svim ljudima. Osmijeh i lijepa riječ mogu nekome uljepšati dan. Pomažite jedni drugima i stvorite okruženje u kojem svi mogu napredovati. Učenje nije samo u knjigama, već i u svakodnevnim situacijama, kroz igru i razgovore. Ljubav i suosjećanje jednako su važni kao i znanje.

Želim vam uspješnu i radosnu školsku godinu. Vjerujte u sebe i nikada ne odustajte. Vaš trud će se isplatiti, a Bog vas vodi i čuva na svakom koraku.

Sretno!
fra Miro Babić, OFM, misionar u Africi

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: