[FOTO/VIDEO] Hrvatska je konačno spojena: ugrađen posljednji dio Pelješkog mosta

[FOTO/VIDEO] Hrvatska je konačno spojena: ugrađen posljednji dio Pelješkog mosta

Do prve vožnje preko mosta građani će pričekati do lipnja 2022. godine.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Pixsell
Objavljeno:
 
29.07.2021 08:37

 

Hrvatska je konačno spojena! Nakon više od tri godine gradnje i 20 godina planiranja, završeno je spajanje juga Hrvatske s ostatkom kopnenog teritorija države. Posljednji dio ugrađen je u jučerašnjim večernjim satima uz veliko zanimanje javnosti.

– Hrvatska je ostvarila svoj strateški nacionalni cilj. Ovaj most bit će zajedničko dobro i most koji povezuje Hrvatsku, ali i Hrvatsku i BiH. Ne bi trebalo biti nikakvih problema s Bosnom i Hercegovinom, Pelješki most dovoljno je visok i da je večeras tu, ispod Pelješkog mosta prošao bi i Titanic – kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Pelješkim mostom premošćuje se Malostonski zaljev te se omogućuje nesmetan cestovni promet prema Dubrovniku i okolici. Naravno, Pelješki most još uvijek nije pušten u promet jer je potrebno dovršiti radove na samome mostu, a još se uvijek grade i pristupne ceste do Komarne i Brijesta. Do prve vožnje preko mosta građani će pričekati do lipnja 2022. godine.

Pelješki most dug je 2404 metra i širok 21 metar. Na središnjem dijelu mosta visina doseže 55 metara, što će i najvećim kruzerima omogućiti nesmetan promet do Neuma.

Sinoćnji trenutak ispisao je povijest, a možete ga pogledati u niže postavljenom videu ili u fotogaleriji.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: