Frama je rasadnik duhovnih zvanja

Frama je rasadnik duhovnih zvanja

Framaši u Hercegovini djeluju dugi niz godina. Zajedno, u ljubavi, poput svetoga Franje daju sebe i tako popravljaju Kristovu Crkvu.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
15.09.2021 20:59

 

Frama – u Crkvi bi se mogla opisati kao pokret mladih koji po primjeru svetoga Franje izbliza nasljeduju Krista, ulažući svoje talente u službu Crkve i naroda. Framaši u Hercegovini djeluju dugi niz godina. Zajedno, u ljubavi, poput svetoga Franje daju sebe i tako popravljaju Kristovu Crkvu. O bogatom radu Frame Hercegovina, njihovim aktivnostima, povijesti, ali i o uključenosti mladih u Crkvu te svemu onomu što mladi danas mogu dati zajednici, govorili su gosti večerašnjeg 'Izdvojenog': fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina i Ana Marija Nuić, područna predsjednica Frame Hercegovina.

– Frama Humac, osnovana u Hercegovini, jedna je od prvih Frama u Hrvata. Postoji mjesno bratstvo, a ono je u župi u kojoj Frama djeluje. Zatim postoji područno bratstvo koje obuhvaća sva bratstva na području Hercegovine. Potom i nacionalno bratstvo koje okuplja područno bratstvo Frame Hercegovine i Bosne Srebrene, a tu su i međunarodna bratstva. Frama Hercegovina tako ukupno okuplja 22 bratstva, odnosno 1700 framaša – kazao je fra Marin Karačić.

Kazao je da sljedeće godine Frama Hercegovina slavi 30 godina svoga osnutka. Velika zasluga zbog te činjenice ide upravo franjevcima koji svojom požrtvornošću, žarom i ljubavlju doprinose širenju i održavanju Frame Hercegovine na ovoj razini. 

– U Frami sam od osmog razreda. Frama me je naučila gotovo svemu u životu. Naučila me je kako se nositi s nekim teškim stvarima u životu, kako nositi svoje križeve i sve što život stavlja pred mene. Preko fratara sam dosta toga naučila i upravo su oni ti koji uče i duhovno vode mlade framaše – posvjedočila je Ana Marija Nuić.

U nastavku je opisala kako izgleda put ulaska u Framu. Cijelu epizodu 'Izdvojenog' pogledajte sutra na našem YouTube kanalu.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: