Globalna katolička mreža ulaže u digitalne platforme

Globalna katolička mreža ulaže u digitalne platforme

Konferencija EWTN-a u Poljskoj donijela je zaključke za sljedeću generaciju medija.

Autor
Laudato/V.C.V.
Objavljeno:
 
28.10.2023 11:33

Godišnja konferencija EWTN-a koja je održana u poljskim Zakopanama završava zaključkom o nastavku razvoja digitalnih platformi i osnaživanju kvalitete sadržaja. U fokusu medija uvijek su sadržaj i informacija, a kada govorimo o vizualnim medijima, onda je to videosadržaj koji će uvijek doći do svoje publike bilo putem linearnih TV kanala, društvenih mreža ili digitalnih platformi u koje će EWTN u narednom razdoblju još više ulagati – istaknuo je Michael P. Warsaw, predsjednik Uprave i izvršni direktor EWTN-a.

Njegovo predavanje bilo je uvod u predstavljanje novog velikog projekta ove globalne katoličke TV mreže pod nazivom ''EWTN Next''. Riječ je o sljedećoj etapi razvoja ove globalne mreže koja će koristeći najnovije tehnologije nastaviti biti vodič i partner za integrirani život katolika. Ova strategija nastavlja se na učenje utemeljiteljice mreže, majke Angelice, koja je uvijek bila inovativna i poduzetna te nikada nije odstupala od osnovnog poslanja, širenja Radosne riječi.

Među zemljama sudionicama na konferenciji bila je prisutna i hrvatska Laudato televizija čiji su predstavnici predstavili rezultate u prethodnoj i planove u sljedećoj godini.

''Svake godine rado saslušamo iskustva drugih zemalja i partnerskih katoličkih televizija. I uvijek se vratimo nekako ispunjeni i ponosni što je hrvatski Laudato TV poticaj drugima i što prednjači u produkciji i modernim tehnologijama. Na ovoj konferenciji nas je razveselilo što će naš partner EWTN na globalnoj razini pomoći svojim podružnicama da sigurno uplove u digitalno doba. Mi smo taj korak davno započeli, donoseći vijesti putem vjerskog portala, programa dostupnog online u našoj Videoteci i live streaminga na društvenim mrežama ili emitiranjem podcasta naših partnera. Tehnologiju ćemo nastaviti razvijati ostajući pri tom na primarnoj strategiji koju ima i EWTN: razvijanje kvalitete sadržaja, inovacije u prenošenju informacija i jačanje infrastrukture i tima čiji su nositelj ljudi. Nastavit ćemo naviještati Vječnu Riječ, Isusa Krista, u digitalno doba, što je glavna poruka i platforme EWTN Next'', izjavila je direktorica i glavna urednica Laudato TV-a Ksenija Abramović na završetku konferencije u Poljskoj.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: