'Holywin 2020.' održava se u Varaždinu

'Holywin 2020.' održava se u Varaždinu

Dio programa prenosit će se i online na službenoj Facebook stranici – Mladi Varaždinske biskupije.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije
Objavljeno:
 
26.10.2020 08:01

 

Ured za pastoral mladih u subotu 31. listopada s početkom u 20 sati, u noći uoči svetkovine Svih svetih, u varaždinskoj katedrali sedmi put organizira 'Holywin 2020.' pod geslom: 'Samo jedanput se umire!', izvijestila je IKA.

Poziv organizatora prenosimo u cijelosti.

Dragi mladi,

ove godine, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 u kojima se nalazimo, 'Holywin' će se obilježavati na razini triju arhiđakonata uz pridržavanje svih propisanih mjera i uputa mjerodavnih civilnih stožera.

Vas iz Varaždinsko-zagorskog arhiđakonata pozivamo na sedmi 'Holywin' pod geslom: 'Samo jedanput se umire!' Molitveno-slavljeničko bdjenje održat će se uoči svetkovine Svih svetih, u subotu 31. listopada, u našoj katedrali s početkom u 20 sati!

Program će biti u znaku 100. godišnjice rođenja bl. Miroslava Bulešića, započet će svetom Misom koju će predvoditi vlč. Darko Zgrablić, župnik župe sv. Vinka u Svetvinčentu (rodnoj župi spomenutog baženika) koji će održati i kraću duhovnu obnovu uz katehezu o našem blaženiku, uz mogućnost štovanja blaženikovih relikvija (bez izravnog fizičkog kontakta) nakon čega vam pripremamo malo iznenađenje! 

'Holywinom' ('Svetost pobjeđuje') se mlade uoči blagdana Svih svetih želi pozvati na radosno zajedništvo, bdjenje i molitvu, te im kroz duhovno-zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti. Današnjoj je Hrvatskoj više no ikad potrebno novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi, dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije nego do sada!

Dio će se prenositi i 'online' na našoj službenoj 'Facebook stranici': 'Mladi Varaždinske biskupije'.

Dočekajmo svetkovinu Svih svetih zajedno!

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: