Hrvači Petrinje objedinili sve četiri titule

Hrvači Petrinje objedinili sve četiri titule

Hrvači Petrinje, u posljednjem 10. kolu Premijer hrvatske hrvačke lige, ugostili su hrvače Sesveta od kojih su bili bolji 8 : 2.

Autor
Ivica Mioković/Portal 53/Laudato/F.P.
Fotograf
Portal 53
Objavljeno:
 
28.11.2022 09:28

 

Nakon što su već osvojili Prvenstva Hrvatske u slobodnom i grčko-rimskom stilu, te u Kupu, petrinjski hrvači prvi su presjekli ciljnu vrpcu i u prvenstvu Premijer HHL-a za 2022. godinu. Na taj način upisali su se u povijest hrvatskog hrvanja kojima je to prvima pošlo za rukom.

Na drugačiji način održanom susretu upriličena je prigodna svečanost na kojoj su dodijeljene zahvalnice za sve koji su pomogli u donaciji za obnovu njihove hrvačke dvorane, kao i priznanja najuspješnijim hrvačicama i hrvačima na domaćim i inozemnim natjecanjima: Pauli Vadlja, Eshi Golić, Veroniki Dragaš, Dominik Vrbanac, Pavelu Puklavcu i Karlu Kodriću, dok su posebna Priznanja za dugogodišnji rad u klubu dodijeljena Zvonku Beloševiću i dr. Miroslavu Petračiću.

Tehnički rezultati su:

55 kg FILIP MIKULIĆ – EDIN SKOČKO 1:0 (tt 8:0 – 1,07)

60 kg DRAGO VIDOVIĆ 1:0 (bb)

63 kg VEDRAN MITROVIĆ – IVAN PALATINUŠ 1:0 (tt 13:2 – 2,30)

67 kg KRISTIJAN ŠIMATIĆ – LUKA IVANČIĆ 0:1 (pb 5:7)

72 kg MARKO MITROVIĆ – EMANUEL TURKOVIĆ 1:0 (tt 8:0 – 1,oo)

77 kg PAVEL PUKLAVEC – ANTE CIGELJ 1:0 (tt 9:0 – 4,oo)

82 kg KARLO KODRIĆ – EMANUEL ĐOK 1:0 (tt 11:0 – 4.oo)

87 kg VILIM PUKLAVEC – EMANUEL STJEPANOVIĆ 1:0 (tuš 4,10)

97 kg ANĐELKO BARIŠIĆ – TOMISLAV HADER 0:1 (tt 0:9 – 2,oo)

130 kg JOSIP MATKOVIĆ – FILIP KOŠČIĆ 1:0 (disq. 5,15)

TRENERI: Vinko Kadečka (Petrinja) – Danijel Janečić (Sesvete)

Velikom uspjehu Petrinjaca svjedočila je i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes: ''Veličanstvena pobjeda, pratili smo kroz ligu rezultate kluba, podržavali smo ih kao Grad i onoliko koliko smo mogli i financijski, ali svakako čestitke dečkima na uspjehu i pobjedi u Premijer ligi hrvača, zaista zasluženo. Pobjeda koja će zasigurno biti i veliki poticaj samim dečkima, ali i Gradu za buduće ulaganje u Hrvački klub u suradnji s Petrinjskim sportskim savezom, kao i županijskim, ali vjerujem i promjenom Zakona o sportu da će i s državne razine dolaziti veća financijska sredstva za ovakve uspješne sportaše''.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: