Hrvatsko nadzemlje održalo susret "O Ljubavi"

Hrvatsko nadzemlje održalo susret "O Ljubavi"

U srijedu 21. veljače održan je drugi ovogodišnji susret Hrvatskoga nadzemlja na temu ljubavi, a gost predavač bio je Alan Hržica, voditelj zajednice ''Srce Isusovo'' i poznati glazbenik na glazbenoj duhovnoj sceni.

Autor
Hrvatsko nadzemlje/Laudato/F.P.
Fotograf
Hrvatsko nadzemlje
Objavljeno:
 
22.02.2024 09:14

 

Svoje predavanje započeo je detaljima iz svoga života prije obraćenja. Njegov život bio je prepun nezadovoljstava i ispraznosti koje ga nisu ispunjavale. Njegovo se svjedočanstvo temeljilo na različitim iskustvima koja je imao kao mladić, a iskrenost po pitanju stranputica i pogrješaka nastavila se sve do potpunog obraćenja koje je doživio u trenutku kad je svoj mir pronašao u Bogu.

U svojemu je svjedočanstvu istaknuo kako je s 19 godina upao u pogrješno društvo koje svoje temelje nije imalo u Bogu, nego u alkoholu. Teško okruženje u kojem se predavač pronašao bilo je ispunjeno tučnjavama i obračunima. Put koji je prethodio obraćenju vodio je preko droge, kriza i strahova sve do depresije. Obraćenje je bilo bolno i dugotrajno, ali dogodilo se nakon tri godine. Svoje obraćenje hrabro je započeo uz pomoć duhovne obnove, a kasnije nastavio u molitvenoj zajednici kojoj se priključio. Nakon predavanja i svjedočanstva u kojemu je iskrenoga srca upoznao Ljubav, uslijedio je razgovor s predavačem u kojemu je Alan odgovorio na pitanja iz publike.

U životu je najvažnije Boga staviti na prvo mjesto da bi nam Bog poslao pravu osobu za naš život. Različiti su scenariji. Netko upoznaje svoju suprugu ili supruga, a nije u vjeri, život ide svojim tijekom i onda kasnije upoznaje Boga i stavlja ga na prvo mjesto. Nekad je teško doživjeti obraćenje, javljaju se određene boli, ali to je sastavni dio života. Bitno je upoznati Gospodina, prije ili kasnije, i staviti ga na prvo mjesto. Moliti Boga za milost upoznavanja osobe našega života, a otvoriti srce za upoznavanje. To je najvažnija karika u iščekivanju osobe s kojom ćemo dijeliti život. Srce prepoznaje osobu, ta osoba ti donosi mir, odnos se temelji na pravim istinskim vrijednostima. Srce je to koje prepoznaje pravu osobu. Najbolji primjer za hodanje u čistoći: odlazak u kazalište ili kino, stavljanje veze u normalne okvire i sate, a svaki izlazak obavezno uvijek mora imati sadržaja.

Par koji stalno gleda filmove dok su sami doma teško da će održati čistoću i tijela i srca. Jedna od preporuka našega predavača je knjiga ''Emocionalna čistoća'' koja nas treba naučiti kako biti iskren i istinit, ne obećavati puno, kako treba učiti i čitati, kako hodati, a ne ranjavati sve oko sebe. Predavač također ističe kako je važno zapisivati detalje iz razdoblja bogatog duhovnim iskustvima. Takve bilješke trebaju se čitati kada nastupi pustinja i kada osjećamo duhovnu suhoću. Alan je također nadodao kako roditeljstvo zna biti izazovno, ali kad vidi koliko voli svoju djecu, ne može ni zamisliti koliko tek Bog voli nas. Razgovor s predavačem završen je u humorističnom tonu, a kao šećer na kraju, predavač je poslao poruku mladima: ''S Isusom je velika avantura! Cijelog sebe darujem za Njega, i što prije se ukrcati na taj vlak koji me vodi kroz život s Isusom.''

tuzn

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: