Humanitarna akcija "Obrok za obrok" ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu

Humanitarna akcija "Obrok za obrok" ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu

Petu godinu zaredom franjevci koncentualci pokreću akciju pod nazivom ''Obrok za obrok'' koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 24.studenoga 2022. do 23.prosinca 2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata.

Autor
Veritas/Laudato/F.P.
Fotograf
Veritas
Objavljeno:
 
24.11.2022 10:31

 

U ponudi će biti već daleko poznata samostanska sarma, domaće kobasice, fritule, kuhano vino i pivo. Također će se moći nabaviti med, medenjaci i samostanski likeri. Četvrtkom će u ponudi biti grah, a petkom krpice sa zeljem kao posno, tj. vegetarijnsko jelo. Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno redovito priprema otprilike 400 toplih obroka dnevno. Pomoć svih ljudi itekako je potrebna.

"Zahvalni smo na svakom daru koji dobijemo od naših dragih dobročinitelja. Kupnjom obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji. Humanitarnu akciju 'Obrok za obrok' pokrenuli smo prvi put prije pet godina na zagrebačkom Zrinjevcu. Prije dvije godine organizirali smo je prvi put na Svetom Duhu ispred Pučke kuhinje gdje smo i ove godine. Upravo prostor ispred Pučke kuhinje na kojem se redovito svakodnevno dijeli potpuno besplatno topli obrok za sve one koji su u potrebi, izabran je kao idealno mjesto održavanja ove humanitarne akcije 'Obrok za obrok'." kazao je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Solidarnost je, naime, upravo to: podijeliti ono malo što imamo s onima koji nemaju ništa, kako nitko ne bi oskudijevao. Što više raste osjećaj za zajednicu i zajedništvo kao način života, to se više razvija solidarnost. (Iz poruke Svetoga Oca pape Franje za VI. svjetski dan siromaha – Isus Krist radi vas posta siromašan (usp. 2 Kor 8,9).

"Hvala što nas podržavate sve ove godine, činite to i dalje, uvijek, s ljubavlju. Naša ljubav prema siromasima neka bude djelotvorna, konkretna, kreativna, dosjetlljiva i solidarna." poručuju franjevci.

 

kod fratara

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: