I tvoje je ime u Božjem imeniku!

I tvoje je ime u Božjem imeniku!

Predsjednik Vijeća HBK-a za sjemeništa i duhovna zvanja, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, uputio je poruku za Nedjelju Dobrog Pastira koja se slavi 25. travnja. 

Autor
IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
17.04.2021 11:08

– Već od samog početka svoga djelovanja Isus je naviještao Radosnu vijest svima, a neke je osobno pozivao da ga slijede, 'da budu s njime i da ih šalje propovijedati' (Mk 3,14). Pozivao ih je da budu Njegovi suradnici u Božjem naumu spasenja – piše u početku poruke mons. Barišić, dodajući kako ih nije ostavio same.

Dodaje kako na taj kontinuitet podsjeća i ovogodišnja Poruka pape Franje, koju je uputio povodom 58. godišnjice Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja. 

– Polazeći od Godine svetoga Josipa, Papa ga vidi kao primjer i uzor u kojemu se mogu prepoznati svi oni koje Gospodin danas poziva. Prepoznati se u Njegovoj skromnosti, običnosti, autentičnosti, odgovornosti, snovima i govorom djelima života – podsjeća mons. Barišić.

Naglašava kako je 'Božji poziv usmjeren tamo gdje se čovjek najbolje vidi: u srcu!' 

– U svetom Josipu Papa ističe srce oca sposobnog davati i rađati život. A ovo je smisao svih poziva i poslanja, ne samo roditelja – oca i majke, nego i svih onih koje Gospodin poziva da budu s Njime i da ih pošalje kao svoje glasnike – piše mons. Marin Barišić.

Na kraju naglašava kako 'nije dovoljno vjerovati i pretpostaviti da Bog zove, da ima mobilni telefon, ali 'za druge'.

– I tvoje je ime u Njegovu imeniku! Možda te zove, a ti ne primaš poziv?! Možda ti je još nepoznat Njegov broj, ali ne boj se provjeriti i prihvatiti ga! U Godini svetog Josipa, koji je svoje snove zamijenio za one koje mu je Gospodin namijenio, neka te On, 'čuvar Dobrog pastira' ohrabri i pomogne da i ti svoje snove uskladiš s onima koje Gospodin ima za tebe – zaključuje mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno