Isporučeni prvi Caritasovi stambeni moduli

Isporučeni prvi Caritasovi stambeni moduli

Predsjednik Hrvatksog Caritasa, varaždinski biskup Bože Radoš, i ravnatelj, mons. Fabijan Svalina, bili su na primopredaji stambenog modula Đurđi Dražetić u mjestu Sibiću.

Autor
IKA/Laudato/M.D.
Fotograf
Hrvatski Caritas
Objavljeno:
 
15.01.2021 17:30

 

Prva pošiljka stambenih modula koje je po narudžbi Hrvatskog Caritasa izradila tvrtka Tehnix isporučeni su stanovnicima koji su u razornom potresu ostali bez krova nad glavom, izvijestila je IKA.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup Bože Radoš, i ravnatelj, mons. Fabijan Svalina, bili su na primopredaji stambenog modula Đurđi Dražetić u mjestu Sibiću. Njoj je isporučen drugi od stotinu stambenih modula koje je naručio Hrvatski Caritas.

Predsjednik Hrvatskoga Caritasa, varaždinski biskup Bože Radoš, izjavio je za Hrvatski katolički radio da vjeruje da će 'stambeni modul biti određena sigurnost u ovome kraju gdje se sve ruši'. Biskup je zahvalio svima koji su dali svoj doprinos toj akciji te pomažu donacijama.

– Rijeka je započela svoj put, od Tehnixa – Donjeg Kraljevca, do ljudi koji su potrebni pomoći – dodao je biskup Radoš.

Potom je kazao da je radostan što mogu ponuditi topli dom ljudima, jer je hladno, a dolaze i sve hladniji dani.

– Vjerujem da će oni koji budu boravili u ovim stambenim jedinicama osjetiti malo topline i ljudskosti – rekao je mons. Radoš.

Mons. Svalina izrazio je radost što 'su nakon gotovo tjedan dana isporučeni prvi moduli za stanovanje'. Ravnatelj Hrvatskog Caritasa rekao je da je modul potpuno opremljen onim najosnovnijim 'što je potrebno za jedan koliko-toliko primjeren život'. U jednom modulu nalaze se kupaonica s perilicom rublja, minikuhinja, dva kreveta na kat, stol za objedovanje te ormari. Napomenuo je da je predviđeni ritam isporuke šest modula dnevno.

Mještanka Đurđa Dražetić rekla je da u vrijeme potresa nije bila kod kuće te je tako izbjegla urušavanje svoje kuće. Darovani Caritasov modul jako joj se sviđa.

– Hvala svima koji su se pobrinuli uz Božju pomoć da imam normalan život –  rekla je mještanka Đurđa Dražetić.

Ustvrdila je da se od potresa priviknula na novu svakodnevicu, a sada je sigurna da joj 'ništa ne će pasti na glavu'.Poručila je svima da se mole za sve pogođene potresom da izdrže trenutačnu situaciju.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno