Isusovci bogatiji za 4 nova prezbitera

Isusovci bogatiji za 4 nova prezbitera

'Poseban Božji dar' u Jubilarnoj godini sv. Ignacija

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
isusovci.hr
Objavljeno:
 
01.08.2021 10:30

 

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski zaredio je četiri člana Hrvatske pokrajine Družbe Isusove za prezbitere na svetkovinu utemeljitelja Družbe, sv. Ignacija Lojolskoga, u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu, piše IKA.

Novi su prezbiteri: o. Luka Ilić iz Sitnog Donjeg u Šibenskoj biskupiji, o. Ivan Junušić iz župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku, o. Marko Petričević iz župe Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu i o. Tomislav Vujeva iz župe Ljubunčić kod Livna.

Na početku slavlja, otac provincijal Dalibor Renić pozdravio je nazočne te je istaknuo da ova ređenja hrvatski isusovci i suradnici doživljavaju kao poseban Božji dar u Jubilarnoj godini svetog Ignacija, koja se slavi 2021. – 2022. Sveti Ignacije dugo se i pozorno pripremao za svećeništvo, a njega i prve isusovačke drugove zaredio je biskup grada Raba.

– Od tada je još žarče njegovao duboku pobožnost prema Presvetoj Euharistiji i od stvarno prisutnog Krista molio svjetlo za sve važnije odluke – kazao je provincijal te je istu milost euharistijske vjere i pobožnosti poželio i ređenicima.

Biskup Mijo Gorski u homiliji je istaknuo evanđeoske riječi da 'Sin čovječji nema gdje bi glavu naslonio', stoga apostolska služba traži promišljenu odluku i slobodu.

– Ako zbilja želite slijediti mene, govori Isus, zaboravite jazbine i gnijezda, tj. razna utočišta, sigurnost doma, pa i družbe. Nasljedovanje bez te sigurnosti uvijek je izloženo svim kušnjama, ali daje slobodu djelovanja i naviještanja Evanđelja. Sigurnost nije samo materijalne naravi. Jazbine i gnijezda mogu biti intelektualne i duhovne naravi, vlastite niše u kojima ljudi prebivaju, formalizmi iza kojih se skrivaju, bez hrabrosti izići na Areopag suvremenih ideja i stremljenja te svjedočiti za istinu Evanđelja –  rekao je biskup Gorski.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno