Jesen na Laudato televiziji

Jesen na Laudato televiziji

S prvim danom jeseni, 23. rujna, Laudato TV započinje svoju jesensku shemu.

Autor
Laudato/V.C.V./G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
30.09.2022 13:34

 

Obiteljska televizija u novu televizijsku sezonu ulazi s dvije nove emisije: glazbenom Nota bene i kontakt-emisijom Klub prijatelja, snimkom koncerta 'Progledaj srcem' iz Maksimira, dokumentarcem 'Making of Progledaj srcem', novom crtanom serijom te provjerenim formatima ranijih sezona.
 

NOTA BENE
Nova glazbena emisija u hrvatskom TV eteru jedinstvenog je formata. Gosti emisije izvođači su suvremene duhovne glazbe, najpoznatija imena s koncerta 'Progledaj srcem' i poznata imena glazbenika s estrade. Uz glazbu, svirku i pjesmu u studiju, u kratkim, ugodnim i duhovitim razgovorima saznat ćemo što im je zajedničko te kako glazba koja izražava ljubav, kreativnost i ljepotu može biti duhovna s obje strane scene. Voditeljica Zrinka Glavaš, i sama izvođačica duhovne glazbe, osim što emisiju vodi, animirat će ju glazbeno i pjevat će s gostima. U prvoj emisiji, u petak 30. rujna, gostuju bend Emanuel i Tonči Huljić

PROGLEDAJ SRCEM NA MAKSIMIRU
Koncert 'Progledaj srcem' koji je 4. lipnja 2022. održan na Maksimiru, posjetilo je više od 50 000 ljudi i upisan je kao jedan od najvećih društvenih događaja u Hrvatskoj 2022. godine. Duhovno-glazbeni spektakl na pozornici ugostio je 16 izvođača i ukupno 100 glazbenika. Nastupila su najveća imena suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja slava bend, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, sestre Husar, sestre Palić i Halužan, Rafael Dropulić Rafo, Toni Cetinski, Vanessa Mioč, zbor 'Mihovil' te klapa 'Sveti Juraj' HRM-a i Doris Dragović. Koncert je vodio Marin Periš, a duhovni nagovor imao je p. Boris Jozić. Redatelj videoprijenosa je Ivan Miladinov. Trosatna snimka ovog povijesnog događaja na rasporedu je 2. listopada u 20:00 sati.

MAKING OF PROGLEDAJ SRCEM
Dokumentarni film prikazuje kako je nastajao 'Progledaj srcem 2022.' U filmu su prikazane sve etape organizacije najvećeg duhovnog koncerta u ovom dijelu Europe. 'Making of' donosi razgovore s organizatorima, sudionicima i izvođačima koji su sudjelovali u stvaranju ovog festivala molitve i glazbe. Čut ćemo izjave izvršne producentice Ksenije Abramović koja je pokrenula projekt 'Progledaj srcem' 2014. godine, kreativnog producenta Luke Kotlara, redatelja Ivana Miladinova, glazbenog producenta Gorana Kovačića i mnogih drugih. Film donosi događaje iza scene: kadrove planiranja, organizacije, pripreme, postavljanja scenografije, molitve i svjedočanstva aktera koji su u projekt uključeni.    

KLUB PRIJATELJA
Kontakt-emisija uživo namijenjena je gledateljima i članovima Kluba prijatelja Laudato TV-a koji mogu nazvati u studio sa svojim prijedlozima, komentarima, upitima i svjedočanstvima. Kroz emisiju će se voditeljica Zrinka Glavaš s njima družiti, razgovarati, otkriti zanimljive informacije o programu i one iza kamere te im darivati poklone. Uživo četvrtkom u 18:10 sati od 15. rujna.

SVI ZA STOL
Kulinarska emisija u svojoj drugoj sezoni vraća na ekran jednog od 100 najboljih kuhara svijeta, Hrvoja Kroflina, i gostujuće kuhare koji svoje vještine otkrivaju poznatim gostima i moderatorici Karmeli Vukov Colić. Na jelovniku su u svakoj emisiji delicije u tri slijeda koje prati vrhunska kapljica vina koje su probrali kušači vina. Emisija poučava, zabavlja i donosi ideje za obiteljski ručak i svečane trenutke. Ugodne minute brzo prolaze uz pjesmu koju u studio donose glazbeni gosti. U prvoj sezoni gostovali su brojni poznati, a niz nastavljaju Marija Husar Rimac i Toni Cetinski u novim nastavcima od nedjelje 25. rujna.

VRIJEME S ISUSOM
Nova crtana serija u kojoj četvero djece: Christine, Eva, Joseph i Enrique, putuje u prošlost, u vrijeme Novog zavjeta. Tamo sudjeluju u događajima i prispodobama iz Evanđelja, pri čemu uče molitve i nauk Katoličke crkve. Na programu je subotom prijepodne.
 
U svom programu Laudato TV nastavlja prikazivati uspješne formate emisije Blagoslovljen tek koju vodi Rafael Dropulić Rafo, Otvori spomenar, u kojoj Mirna Sigetić razgovara s poznatim javnim osobama, sportsku emisiju Dubravka Šimenca Dudo i prijatelji, emisiju o braku In Familia Dei, praktične savjete fra Jure Marčinkovića u emisiji Zlatni savjeti, More milosrđa Daniela Voriha koji razgovara o osobnom iskustvu vjere svojih sugovornika, kao i vjerske emisije Novo srce fra Ivana Matića, Odaziv Diane Tikvić, Ne bojte se p. Mije Nikića i dr. Laudato TV jedini u Hrvatskoj nastavlja izravno prenositi sva putovanja pape Franje, njegove opće audijencije srijedom kroz emisiju Papa s nama, kao i Vijesti iz Svete Zemlje s tjednim pregledom novosti. 

VRIJEME S ISUSOM

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: