Jörg Basten, zastupnik Renovabisa, u pohodu Laudato TV-u i Hrvatskoj

Jörg Basten, zastupnik Renovabisa, u pohodu Laudato TV-u i Hrvatskoj

Jörg Basten, zastupnik Renovabisa za Srednju i Istočnu Europu, od srijede, 10. travnja, pohodi tri biskupije u Hrvatskoj: Zadarsku i Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Šibensku biskupiju. S tim mjesnim Crkvama Renovabis godinama surađuje pomažući provedbu određenih projekata.

Autor
Laudato/I.G.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
11.04.2024 17:05

 

Renovabis je dobrotvorna katolička organizacija iz Njemačke. Basten je referent Odjela za projektne aktivnosti Renovabisa u Hrvatskoj, Poljskoj, Češkoj i Rusiji. Za vrijeme ovoga posjeta, Basten se upoznaje s aktualnim potrebama pojedine biskupije, sagledava razvoj vjerskih smjerova i koje su mogućnosti Renovabisa da u tome pomogne.

''Provodimo kulturne i vjerske projekte sa ženskim benediktinskim samostanom u Pagu. Pomogli smo niz projekata katoličkih škola u Zagrebu i Šibeniku, a podržavamo i projekt SKAC u Splitu. Renovabis pomaže tri vrste projekata: u pastoralnom i socijalnom području, u području odgoja i obrazovanja, kao i u civilnom životu društva'', rekao je Basten za svog pohoda Zadru.

Na početku djelovanja Laudato televizije, od stranih podržavatelja, uz Američku biskupsku konferenciju i Renovabis je donacijom pomogao pokretanje Laudato televizije. ''Ta podrška nastavlja se i sada. Mi smo jako sretni da i organizacije izvan naše zemlje prepoznaju važnost i ulogu Laudato televizije za Hrvatsku'', rekla je Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije.

Uz prethodni pohod središnjici LTV-a u Zagrebu, za vrijeme ovoga boravka u Hrvatskoj Basten je posjetio Laudato centre u Zadru i Splitu. Pohvalivši djelovanje Laudato televizije, Basten je istaknuo da je Laudato televizija primjer drugim televizijama u Europi koje emitiraju većinski vjerski sadržaj.

''Mi smo sretni zbog toga priznanja i to nam daje krila u našem radu. Znamo koliko je križeva i poteškoća u ovom našem poslu, ali to su krila koja nas nose kad dođemo do nekog zida. Hvala gospodinu Bastenu za ovaj posjet. Veselim se kad mu mogu pokazati svaki mali napredak, taj put malih koraka, kako napreduje i ide prema naprijed'', istaknula je Abramović.

''Uvijek iznova mi je dojmljivo susresti Kseniju Abramović, direktoricu Laudato TV-a. To je jedina televizija u Srednjoj i Istočnoj Europi koja u jednoj cijeloj zemlji producira tako zahtjevni dobar, zanimljivi program i odgovorno informira o vjerskom životu. Uvijek se isplati baviti vjerskim temama, postavljati pitanja i tražiti odgovore u vjeri. Radujem se da crkveni impulsi koji se šalju iz Crkve u Hrvatskoj, djelovanjem Laudato televizije mogu biti posredovani svima i drugdje u svijetu'', poručio je Basten.

Laudato televizija zahvlajuje Renovabisu za nastavak uspješne suradnje i podrške projektima LTV-a. ''Vjerujem da će se to nastaviti. Bogu hvala da smo se tako i povezali i da u tom zajedništvu radimo za Gospodina, na polju evangelizacije. Zajedno smo jači'', poručila je Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: