K. Abramović: ''Isus Krist bio je s nama i u našem zajedništvu!''

K. Abramović: ''Isus Krist bio je s nama i u našem zajedništvu!''

U emisiji ''Izdvojeno'' istaknuli su kako je organizacija koncerta bila velik izazov, ali da su zbog plodova, posebice zajedništva, sretni i ponosni. 

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
06.06.2022 20:56

 

U emisiji ''Izdvojeno'' razgovarali smo o plodovima, pripremama i produkcijskim zahtjevima nedavno održanog duhovno-glazbenog spektakla Progledaj srcem, koji je protekle subote na zagrebačkom Maksimiru okupio 50 000 ljudi. Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije, kazala je kako će trebati nekoliko dana da se svi skupa odmorimo.

– Mi smo mjesecima radili na ovom projektu, a kako se koncert približavao, bilo je sve više i više posla. Možda posljednjih dana nismo dovoljno ni spavali. Bilo je puno izazova i situacija, i sada još uvijek adrenalin djeluje i radi. Puno je poziva i svjedočanstava. Sve smo pohranili u srcima, ali trebat će neko vrijeme da se sve isprocesuira. Još uvijek se stvari iznose sa stadiona, za to imamo tri dana vremena. Nama koncert nije završio u subotu, jer ima još posla, ali ništa nije bilo teško. Svaka suza, napor, križ, kad vidimo što se dogodilo u subotu navečer, sve je kao rukom odneseno – istaknula je.

Luka Kotlar, kreativni producent koncerta, kazao je kako je sada psihički lakše kad znamo da je prošao onaj najvažniji dio, fizički još nije, jer do srijede izlazimo sa stadiona i ima posla.

– Pomalo dolazimo sebi. Imam jako puno poruka na mobitelu, ali jednostavno ne stignem odgovoriti. Definitivno nam je lakše bilo organizirati koncert u Areni. Tada nam je to izgledalo teško, međutim, kad se koncert organizira na otvorenom, sve je drukčije, veća je pozornica, drukčiji je razglas. Priprema je počela čim smo imali datum, to je bilo negdje u 11 mjesecu, imali smo manje vremena nego kad smo pripremali Arenu. Kad smo zvali izvođače, svi su se čudili što smo se u ovo upustili. Mnogo ljudi nije vjerovalo da će se to održati te da će se okupiti 50 000 ljudi.

U emisiji je gostovao i Domagoj Pavin, član sastava ''Emanuel'', koji je istaknuo kako su svi u organizaciji crpili snagu iz jednog drugog bazena.

– Mislim da nas je to guralo sve ove dane. Motiv koji nas je nosio bio je svrha, Bog nam je dao posebnu snagu da možemo izdržati. Kad vidimo da je sve prošlo dobro, kao da je obrisano krpom – kazao je.

U nastavku emisije direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović kazala je kako ovo zajedništvo koje se dogodilo na maksimirskom stadionu može učiniti samo Isus Krist. Plod takve snage Duha jest molitva koja je prethodila samom koncertu. Na tisuće je molilo kroz brojne zajednice.

– Mi smo u petak navečer imali izloženo Presveto koje je bilo izloženo u kapeli na stadionu sve do kraja koncerta. Sviđa mi se izjava nuncija koji je rekao da se na koncertu osjetila prisutnost živoga Boga. Tu prisutnost nismo osjetili samo mi vjernici, nego mnogi drugi koji su došli iz radoznalosti, bilo je dosta glazbenika ili novinara koji nisu vjernici. Svi su doživjeli čudesnu ljepotu i zajedništvo, a mi to zovemo Isus Krist. Isus nam je otvorio tolike puteve. Isus nam je dao bdjenje uoči Duhova. Bilo je nepremostivih prepreka. U tim trenutcima duboko sam udahnula, pokušala sam to riješiti sa svojim kolegama. Radilo se do dugo u noć, nekada do 2-3 iza ponoći, ali uvijek bih otišla u kapelicu koja se nalazi u našim prostorima na Laudatu. Pred Isusom je bilo pitanja, suza, vapaja, ali bilo je i odgovora, ali svaki put čula sam Njegov glas u srcu: ''Ne brini, niste sami u ovome što radite, ja sam s vama, sve će biti dobro.'' To je bila utjeha koja nas je vodila u nemogućim situacijama – zaključila je direktorica Abramović.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: