Kardinal Bozanić: 'Sudjelovali smo u važnom događaju za Crkvu u čitavom hrvatskom narodu'

Kardinal Bozanić: 'Sudjelovali smo u važnom događaju za Crkvu u čitavom hrvatskom narodu'

Kardinal Bozanić o slavlju biskupskog ređenja mons. Ante Jozića

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ika
Objavljeno:
 
16.09.2020 15:40

 

Na kraju svečane Mise u novoj župnoj crkvi Svete obitelji Gospina prasvetišta, u Solinu, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić dao je izjavu za Hrvatski katolički radio, javlja IKA.

– Sudjelovali smo u važnom događaju za opću Crkvu, za Crkvu u Hrvatskoj, za Crkvu u čitavom hrvatskom narodu. Drago nam je da je slavlje predvodio sâm državni tajnik Svetog Oca, kardinal Pietro Parolin. On nam je prenio pozdrave Svetog Oca. Sveti Otac ovim je poslanjem i imenovanjem mons. Jozića apostolskim nuncijem pokazao veliku blizinu prema Crkvi u hrvatskom narodu - rekao je kardinal Bozanić u Solinu.

Novinarima se kratko obratio i novozaređeni nadbiskup Jozić, istaknuvši da se osjeća uzbuđeno na dan svog ređenja, te mu je drago da je sve proteklo u redu nakon dvije odgode.

– Hvala vama što ste imali interes da pratite sve od početka, hvala vam na praćenju onog prvog dijela, to je bilo ono teže, a hvala vam i što ste danas došli u tako velikom broju. Molit ću se ne samo za one koje sam spomenuo nego i za vas. Važno je ono što radite i drago mi je da ste uspjeli i da možete prenijeti ovu sliku svima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Hvala vam! - poručio je mons. Jozić.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno