Kardinal Luis Tagle oporavio se od koronavirusa

Kardinal Luis Tagle oporavio se od koronavirusa

Kardinalov oporavak trajao je 13 dana tijekom kojih nije pokazivao nikakve simptome bolesti.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ika
Objavljeno:
 
24.09.2020 17:48

 

Kardinal Luis Antonio Tagle oporavio se od koronavirusa, objavio je u srijedu Papinski filipinski zavod u Rimu.

Kardinalov oporavak trajao je 13 dana tijekom kojih nije pokazivao nikakve simptome bolesti. Cijelo to vrijeme kardinal je bio u samoizolaciji, prenosi 'CBCP News', portal Ureda za medije Filipinske biskupske konferencije.

Rektor Papinskog filipinskog vijeća, o. Gregory Gaston rekao je da je oporavak kardinala Taglea 'zaista velika radost za cijelu Crkvu'.

– Bog želi da nastavi služiti u vatikanskom uredu za misije, donoseći Božju Radosnu vijest o ljubavi, radosti, miru, pravdi, opraštanju i pomirenju, a sve je to svijetu danas silno potrebno – rekao je Gaston.

Prefekt vatikanske Kongregacije za evangelizaciju naroda, i predsjednik 'Caritasa Internationalisa', bio je pozitivan na Covid-19 po povratku u Manilu iz Rima, 10. rujna. 
Prije nego što je napustio Rim, 7. rujna, bivši nadbiskup Manile podvrgao se testiranju na Covid-19 i test je bio negativan.

Kao mjera opreza, više od 30 svećenika i zaposlenika u Papinskom filipinskom zavodu, u kojem je Tagle boravio tijekom svog zadnjeg boravka u Rimu, bilo je u karanteni. Također su podvrgnuti testovima brisa na Covid-19 i svi su bili negativni.

Kardinal Tagle bio je prvi voditelj nekog od ureda (dikasterija) Rimske kurije, koji se zarazio koronavirusom.

Na Filipinima su se najmanje četiri biskupa zarazila virusom Covid-19, od kojih su dvojica već preminula: to su umirovljeni biskup Manuel Sobreviñas iz Imusa i umirovljeni nadbiskup Lingayen-Dagupana Oscar Cruz.

U međuvremenu su se biskup iz Manile, Broderick Pabillo, i umirovljeni biskup Deogracias Iñiguez potpuno oporavili.

Prefektom Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinala Taglea (63) imenovao je papa Franjo 8. prosinca 2019. godine. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je nadbiskupom Manile 13. listopada 2011., a u studenom 2012. i kardinalom.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: