Kardinal Zuppi sastao se s američkim predsjednikom Bidenom

Kardinal Zuppi sastao se s američkim predsjednikom Bidenom

Razgovarali su o naporima Svete Stolice u pružanju humanitarne pomoći za rješavanje patnji uzrokovanih kontinuiranom agresijom Rusije u Ukrajini, kao i o zalaganju Vatikana za povratak ukrajinske djece odvedene u Rusiju

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
19.07.2023 15:05

 

Kardinal Matteo Maria Zuppi, Papin posebni izaslanik za promicanje mira u Ukrajini, sastao se jučer s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj Kući u Washingtonu izvještava Vatican News.

U priopćenju koje je objavila Bijela kuća stoji da je američki predsjednik Biden kardinalu Zuppiju izrazio dobre želje za daljnje služenje pape Franje i njegovo globalno liderstvo. Također je iskazao zadovoljstvo što je američki nadbiskup Robert Francis Prevost, prefekt vatikanskog Dikasterija za biskupe među kandidatom za izbore novih kardinala.

Predsjednik i kardinal govorili su o naporima Svete Stolice u pružanju humanitarne pomoći za rješavanje patnji uzrokovanih kontinuiranom agresijom Rusije u Ukrajini.

Bilo je razgovora i o vatikanskom zagovaranju povratka procijenjenih 19.000 ukrajinske djece koja su odvedena u Rusiju od invazije koja je započela 24. veljače 2022. godine.

Kardinal Zuppi otputovao je u Washington u ponedjeljak, 17. srpnja, zajedno s dužnosnikom vatikanskog Državnog tajništva, a njegov posjet trebao bi završiti danas, 19. srpnja.

Uoči susreta s predsjednikom Bidenom, kardinal se na Capitol Hillu sastao s nekoliko članova američkog Kongresa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: