Komentar Tiskovnog ureda HBK-a na tiskovnu konferenciju nadbiskupa Đure Hranića

Komentar Tiskovnog ureda HBK-a na tiskovnu konferenciju nadbiskupa Đure Hranića

Prenosimo komentar HBK-a na prošlotjednu tiskovnu konferenciju nadbiskupa Đure Hranića.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
Eva Leš
Objavljeno:
 
27.03.2023 10:37

Nakon što su se u javnosti i medijima javili različiti komentari, vezani uz prošlotjednu tiskovnu konferenciju đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića o javnim optužbama koje se u medijima iznose o seksualnom uznemiravanju ministrantica u župi Sotin te o njegovu navodnom zataškavanju istine, u cijelosti prenosimo komentar Tiskovnog ureda HBK-a.

''Hrvatska biskupska konferencija nije mjerodavna za konkretne slučajeve poput onoga koji ste spomenuli u svojem upitu, nego su za sve takve slučajeve mjerodavni mjesni biskupi i pojedina tijela Svete Stolice. Ali Hrvatska biskupska konferencija izražava duboko žaljenje i suosjećanje sa žrtvama nasilja koje je počinila bilo koja crkvena osoba i osuđuje svaki takav čin. Uz to na tragu nastojanja i preporuka sveopće Crkve predvođene papom Franjom donijela je sve potrebne preporuke i smjernice kako bi se unaprijedila prevencija i spriječilo takve slučajeve. I još želimo istaknuti da žrtva uvijek mora biti u središtu u smislu empatije i svekolike pomoći kako bi, koliko je moguće, mogla nadići tešku traumu'', navedeno je u odgovoru Tiskovnog ureda HBK-a.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: