Lidl Hrvatska donacijom podržao program 'Za 1000 radosti' Hrvatskoga Caritasa

Lidl Hrvatska donacijom podržao program 'Za 1000 radosti' Hrvatskoga Caritasa

Sva novčana i materijalna dobra, kao i donacije u uslugama, Hrvatski Caritas u ovom programu distribuira putem mreže nad/biskupijskih Caritasa.

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
26.11.2020 08:18

 

Donacija prehrambenih proizvoda Lidla Hrvatska korisnicima pomoći Caritasove mreže u Republici Hrvatskoj, u sklopu tradicionalnoga nacionalnog programa 'Za 1000 radosti' Hrvatskoga Caritasa, realizirana je simboličnim činom uručenja čeka vrijednosti 100 000 kuna u srijedu 25. studenoga, u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije, u Zagrebu, prenosi IKA

Ček za donaciju u ime Lidla Hrvatska ravnatelju Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini uručila je voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković. 

– Lidl Hrvatska svake godine tradicionalno donira Hrvatski Caritas, pa smo tako i ove godine odlučili donirati 100 000 kuna u proizvodima za najsiromašnije i najpotrebitije obitelji cijele Hrvatske. Ti pokloni otići će u 15 nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa. Veselimo se što možemo pomoći i ove godine – istaknula je Dijaković.

Govoreći o trenutačnom stanju, ravnatelj, mons. Fabijan Svalina, istaknuo je da su potrebe korisnika usluga Hrvatskoga Caritasa dodatno povećane uslijed epidemije koronavirusa, ali i potresa koji je pogodio zagrebačko područje u ožujku. Nadodao je i da su korisnici ruralnih područja pogođeniji u odnosu na one u većim gradovima.

– Lidl Hrvatska i ove je godine pokazao društveno odgovorno poslovanje i ovim putem zahvaljujem upravi Lidla, na čelu s Borisom Lozićem i njegovim suradnicima, koja je prepoznala Hrvatski Caritas kao svoga redovitog partnera. Mi smo već desetak godina u partnerskim odnosima, gdje Lidl podupire naša nastojanja u pomaganju najpotrebitijih diljem Hrvatske – rekao je mons. Svalina.

Distribucijom Lidlove donacije putem  mreže nad/biskupijskih Caritasa Hrvatskog Caritasa, postići će se nacionalna raspršenost doniranih proizvoda, odnosno geografska pokrivenost cijele Hrvatske i zastupljenost obitelji iz svih krajeva Hrvatske, kao korisnika donacije.

– Zasigurno ćemo se potruditi da ova pomoć dopre do što većeg broja naših korisnika, odnosno najpotrebitijih osoba. Zahvaljujem svima koji su se uključili u ovaj program – od Uprave, zaposlenika, ali i medijskih djelatnika, koji će ovu dobru i plemenitu ideju popratiti i potaknuti druge ljude dobre volje, ali i tvrtke, da daju svoj doprinos – istaknuo je mons. Svalina.

Program 'Za 1000 radosti' namijenjen je siromašnim obiteljima, obiteljima u potrebi koje se suočavaju s teškoćama s kojima se ne mogu nositi same bez obzira radi li se o obiteljima samohranih roditelja, mnogočlanim obiteljima, staračkim obiteljima, obiteljima koje se bore s kakvom teškom bolesti kojega od svojih članova, obiteljima u kojima su jedan ili oba supružnika nezaposleni, obiteljima koje žive u teškim stambenim uvjetima, obiteljima opterećenima kreditima, dugovima, ovrhama, u nemogućnosti plaćanja režija ili jednostavno obiteljima koje zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod granice siromaštva.

Sva novčana i materijalna dobra, kao i donacije u uslugama, Hrvatski Caritas u ovom programu distribuira putem mreže nad/biskupijskih Caritasa, koji samostalno – u skladu sa svojim kriterijima i prema uvidima u trenutačno stanje potreba obitelji za koje skrbi te na temelju žurnih potreba na koje ih upućuju župni Caritasi – odlučuju o izboru obitelji primatelja.

Primatelji donacije Lidla Hrvatska bit će 200 obitelji diljem Hrvatske, koji će do polovice prosinca putem Caritasa primiti pakete koji će uključivati: brašno, rižu, tjesteninu, šećer, sol, ulje, mlijeko, konzervirani grah i grašak, kekse, čokoladu, deterdžent, šampon, toaletni papir i tekući sapun – vrijednosti 500 kn.

Svi koje žele: građani, tvrtke, udruge, jedinice lokalne uprave, vjernici u župama u program 'Za 1000 radosti' Hrvatskog Caritasa, namijenjen pomoći najsiromašnijim obiteljima diljem Hrvatske, mogu se uključiti telefonskim pozivom na donacijski telefon: 0609010 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen) ili internetskim uplatama putem www.caritas.hr ili na račun programa: IBAN HR4023400091510126452 kod Privredne banke Zagreb.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: