Liturgijske smjernice HBK-a za proslavu Prvoga svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba

Liturgijske smjernice HBK-a za proslavu Prvoga svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba

Riječki nadbiskup koadjutor, mons. Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK-a za život i obitelj, predslavit će svečanu svetu Misu u riječkoj katedrali svetoga Vida.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
vitalityseniorliving.com
Objavljeno:
 
23.07.2021 18:53

 

U nedjelju 25. srpnja 2011. odredbom pape Franje, u Crkvi se prvi put obilježava Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Papa Franjo prethodno je uputio prigodnu poruku, a vatikanski Dikasterij za laike, obitelj i život priredio je pastoralne i liturgijske smjernice, kao i molitvu za Svjetski dan. Sadržaji su dostupni i na hrvatskom jeziku, objavio je Ured za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije.

Poruka pape Franje
Molitva
Pastoralne smjernice
Liturgijske smjernice

Na sam Svjetski dan, u nedjelju 25. srpnja, s početkom u 10 sati, mons. Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, predslavit će svečano misno slavlje u bazilici sv. Petra, a očekivano je da će i papa Franjo uputiti koju prigodnu riječ nakon Anđeoskog pozdravljenja u 12 sati.

Riječki nadbiskup koadjutor, mons. Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK-a za život i obitelj, predslavit će svečanu svetu Misu u riječkoj katedrali svetoga Vida s početkom u 11 sati uz prijenos na Hrvatskom katoličkom radiju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: