Mađarska Vlada izgradit će crkvu svetog Nikole i Vida u Žažini

Mađarska Vlada izgradit će crkvu svetog Nikole i Vida u Žažini

Generalni vikar Sisačke biskupije, mons. Marko Cvitkušić, susreo se s državnim tajnikom Vlade Republike Mađarske, Miklósom Soltészaom.

Autor
Sisačka biskupija/Laudato/M.D.
Fotograf
biskupija-sisak.hr
Objavljeno:
 
13.01.2021 18:35

 

Generalni vikar Sisačke biskupije, mons. Marko Cvitkušić, susreo se u Žažini ispred, u potresu srušene, crkve sv. Nikole i Vida, s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske, Miklósom Soltészaom, te veleposlanikom Mađarske u RH, Csabom Demcsákom, izvijestila je Sisačka biskupija.

Na počeku susreta svi okupljeni pomolili su se za stradale u potresu, a osobito za orguljaša Stanka Zeca koji je poginuo u ovoj crkvi. 

Državni tajnik Miklós upoznao je mons. Cvitkušića sa željom mađarske Vlade da ublaži stradanja hrvatskog naroda i pomogne ovom stradalom kraju konkretnim stvarima. Točnije, odluka je Mađarske da izgradi jednu srušenu školu te jednu crkvu, a za to su odabrali upravo crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini.

Mons. Cvitkušić prenio je gostima pozdrave sisačkog biskupa Vlade Košića te izrazio neizmjernu zahvalnost čitave biskupije, a osobito ove male župe, na ovom velikom daru. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno