Marijanskom procesijom u Zagrebu započela jesenska inicijativa '40 dana za život'

Marijanskom procesijom u Zagrebu započela jesenska inicijativa '40 dana za život'

Kampanja će se od jeseni održati u 35 hrvatskih gradova: od 23. rujna do 1. studenog.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
40 dana za život
Objavljeno:
 
23.09.2020 11:15

 

U utorak 22. rujna 2020. održana je 2. marijanska procesija u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu, u Zagrebu. Od Kamenitih vrata do bazilike Presvetog Srca Isusova u procesiji je hodalo i molilo oko 600 vjernika. Ispred povorke bilo je raspelo, zatim vjernici, onda nosači kipa Gospe Fatimske, a ove godine u procesiji je bio i bijeli križ, prepoznatljiv znak udruge 'Betlehem'.

Uvodnu molitvu predvodio je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa s Trešnjevke, a 30 pjevača okupljenih iz raznih klapa pjevalo je Gospinu krunicu, sa zazivom: 'koji neka spasi nerođene'.

– Zahvalni smo što se i ove godine tako velik broj vjernika na ovaj način odažio posvjedočiti svoju vjeru. Stavljamo se potpuno pod zaštitu Bezgrješnog Srca Marijina, jer znamo da će Njezino srce trijumfirati – rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik udruge 'Hrvatska za Život'.

Osim u Zagrebu, procesije i svečana otvrorenja jesenske kampanje jučer su održani i u Bjelovaru, Labinu, Koprivnici, Križevcima, Rijeci i Zaboku. Procesija Gospi u čast održat će se u ukupno 16 gradova, u kojima se održava i inicijativa '40 dana za život'.

Ove jeseni kampanja će se održati u 35 hrvatskih gradova: od 23. rujna do 1. studenog. Tema jesenske kampanje jest iscjeljenje očeva srca, s geslom: 'Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?' (Jš 1; 8 – 9).

– Svjedoci smo, kroz dugogodišnji pro-life rad, da mnogo očeva nosi ranu spontanog ili izabranog pobačaja, a i da se mnogo namjernih pobačaja ne bi dogodilo da se otac djeteta zauzeo za svoje dijete i stao uz majku djeteta. Stoga kroz tribine i predavanja tijekom ove kampanje želimo osvijestiti javnost o ljepoti i važnosti očinstva, a također pozvati očeve koji nose ranu pobačaja da nam se jave, kao i da se prijave za program: 'Iscjeljenje očeva srca', koji će se prvi put održati u Ludbregu, od 15. do 18. listopada – rekla je Petra Milković, izvršna direktorica inicijative.

Zaključno, Ante Čaljkušić pozvao je na bdjenje pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja, da dođu na mjesta bdjenja u svom gradu i spase život ondje gdje žive. Više informacija o mjestima bdjenja, te ostale informacije o inicijativi možete potražiti OVDJE.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: