Marijini obroci koordiniraju hitnu pomoć s partnerom u Alepu

Marijini obroci koordiniraju hitnu pomoć s partnerom u Alepu

Međunarodna humanitarna organizacija ''Marijini obroci'' pokrenula je hitan apel kako bi pomogla u prehrani ranjive djece pogođene nedavnim potresima u Siriji.

Autor
Marijini obroci Hrvatska/Laudato/F.P.
Fotograf
Marijini obroci Hrvatska
Objavljeno:
 
09.02.2023 11:29

 

Sirija je jedna od najsiromašnijih zemalja na Bliskom istoku. Opterećena građanskim ratom od 2011. godine, većina male djece nikad u životu nije upoznala mir ili stabilnost, suočava se s ogromnim izazovima u mogućnosti pohađanja škole i obrazovanja.

''Marijini obroci'' osiguravaju obroke djeci u gradu Alepu od 2017. godine, radeći u suradnji sa svojim iskusnim i pouzdanim partnerom Dorcasom. Program školskog hranjenja obično doseže 5024 djece u 18 obrazovnih ustanova.

Zbog posljedica potresa mnoge škole sada se koriste kao skloništa za one koji su izgubili svoje domove, ostavljajući djecu izvan učionica i ranjiviju nego dosad. Od velike je važnosti da ''Marijini obroci'' nastave dolaziti do djece s dnevnim obrokom kako bi im pružili osjećaj sigurnosti, kao i prijeko potrebnu prehranu.

Graeme Little, glavni direktor programa u Marijinim obrocima, kaže: "Iskusni i visokokvalificirani tim u Dorcasu već je mobiliziran i odlazi u zajednice s zalihama hrane. Odlučni smo, unatoč razaranju potresa, održati svoje obećanje, pružajući djeci dnevne obroke. Naš hitni apel osigurat će nastavak našeg rada u ovim izazovnim i nestabilnim okolnostima." Donirajte koliko možete već danas. Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr ili nas kontaktirajte pozivom na telefonski broj: 01/5509-250.

 

 

Za krizu u Siriji možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X, opis plaćanja: Kriza u Siriji.

Hvala vam!

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: