Priključite se virtualnom izazovu: 'Daruj kilometre za Marijine obroke'!

Priključite se virtualnom izazovu: 'Daruj kilometre za Marijine obroke'!

Humanitarna organizacija 'Marijini obroci' poziva na virtualan izazov: 'Daruj kilometre za Marijine obroke', u kojem sudionici do kraja mjeseca trče zadani broj kilometara te daruju donaciju u svrhe rada organizacije.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
11.05.2021 13:28

'Marijini obroci' organizacija je koja u Hrvatskoj djeluje više od 10 godina, a u školama diljem svijeta hrani više od 1,8 milijuna gladne djece. Njihovim načinom rada, zahvaljujući volonterima i lokalnom uzgoju žitarica, prosječno je dovoljno samo 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine.

Proteklih šest godina tradicionalno su u svibnju širom Lijepe Naše organizirali humanitarne utrke, a zbog aktualne epidemiološke situacije ove godine predstavljen je izazov: 'Daruj kilometre za Marijine obroke'.

Virtualni je to izazov u kojem sve ljude otvorenog srca pozivaju da odrede broj kilometara koje će do kraja mjeseca istrčati, prehodati u laganoj šetnji ili planinarenju, proći na biciklu ili rolama, odveslati, isplivati i darovati 'Marijinim obrocima', uplativši preporučenu donaciju od 5 kn po kilometru.

Prijave su otvorene od 10. svibnja, a izazov treba ispuniti do 31. svibnja. Izazov se može odraditi u nekoliko etapa; ako je, primjerice, želja otrčati 10 km, trčati se može pet dana po dva kilometra.

Svaki prijavljeni 'natjecatelj' koji prihvati izazov te uplati i najmanju donaciju, dobiva startni broj i sudjeluje u nagradnoj igri.

Izazovu se priključuju i sportaši – nogometaši Dinama, košarkaši Cibone i bivši Vatreni Danijel Subašić.

Više o 'Marijinim obrocima' saznajte na njihovoj mrežnoj stranici ovdje ili na Facebook profilu

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: