Međunarodna konferencija "The Church up close"

Međunarodna konferencija "The Church up close"

Na Papinskom sveučilištu Svetoga Križa od 12. do 17. rujna 2022. održava se međunarodna konferencija "The Church up close".

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Domagoj Trojanović
Objavljeno:
 
12.09.2022 18:46

 

Na Papinskom sveučilištu Svetoga Križa od 12. do 17. rujna 2022. održava se međunarodna konferencija "The Church up close". Sudjeluje 40-ak katoličkih novinara iz cijeloga svijeta. Među njima i novinar Laudato televizije Domagoj Trojanović.

Cilj ovog susreta jest da se novinari koji prate rad Vatikana i Svetog Oca bolje upoznaju s funkcioniranjem crkvenih institucija, aktualnim naučavanjem Crkve i izazovima s kojima se Crkva susreće. Također, govorit će se o životu Crkve u Africi i Aziji. 

Među predavačima bit će brojni crkveni velikodostojnici, među kojima je kardinal Tagle, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda, koji će tumačiti aktualne poruke pape Franje. Predavanje će održati i kardinal Grech, generalni tajnik Biskupske sinode te kardinal Mamberti koji će govoriti o Vatikanskom pravnom sustavu. 

Predviđeni su i posjeti, razgledavanje nekih znamenitosti u Rimu te izlet u Castle Gandolfo.  

domagoj

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno