'Milosrđe je krjepost koja krasi malene i ponizne duše'

'Milosrđe je krjepost koja krasi malene i ponizne duše'

O karizmi sv. Vinka Paulskog, djelovanju sestara i Božjem milosrđu, govorila je s. Miroslava Bradica, vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
27.09.2021 21:00

 

Povijest o duhovnoj veličini Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog svakog se dana ispisuje u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici. Djela milosrđa prema svima, a posebno prema siromasima, ono je u čemu su bez premca već više od 170 godina. I to zahvaljujući sv. Vinku Paulskom, francuskom svećeniku, čiji spomendan Crkva danas slavi. O karizmi sv. Vinka Paulskog, djelovanju sestara i Božjem milosrđu, govorila je s. Miroslava Bradica, vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog.

– Milosrđe izgleda kao neka slabost, posebice u sredinama pohlepnosti i gramzljivosti. Međutim, milosrđe je krjepost koja krasi malene i ponizne duše. Ona je krjepost koja daje veličinu čovjekovoj duši. Upravo po dobroti i milosrđu čovjek se izdiže iznad ove niske svakidašnjice i čini kraljevsku krjepost ljubavi, kako je to govorio sveti Vinko Paulski – kazala je s. Miroslava Bradica govoreći o milosrđu.

U nastavku emisije opisala je gdje i kako djeluje Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. Posebno je istaknula duhovnu i materijalnu brigu za siromahe po uzoru na svetog Vinka koji je siromasima vratio dostojanstvo ljudske osobe, a to je važnije od svega drugoga. Ne samo da siromašni vape za koricom kruha, njih društvo često prezire i odbacuje.

Govoreći o redovništvu, kazala je da je ono specifičan poziv jer od osobe traži potpuno predanje Bogu. Redovništvo poziva na odreknuće od samoga sebe i potpuno darivanje drugima. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: