Misa za žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta bit će na Udbini

Misa za žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta bit će na Udbini

Komemoracija će se održati 15. svibnja, na sličan način kao i prošle godine.

Autor
IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
17.04.2021 08:17

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije i Počasnoga bleiburškog voda sastali su se s predsjednikom Hrvatskoga sabora, Gordanom Jandrokovićem, na temu obilježavanja središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta. 

Radni sastanak održao se 15. travnja, priopćeno je iz Hrvatskoga sabora koji je pokrovitelj i ovogodišnjeg obilježavanja središnje komemoracije. 

Vodeći računa o složenoj epidemiološkoj situaciji, komemoracija će se održati 15. svibnja, na sličan način kao i prošle godine.

Vojni ordinarij u RH, Jure Bogdan; gospićko-senjski biskup Zdenko Križić; generalni tajnik HBK-a, dr. Krunoslav Novak  i  nacionalni ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, dr. Tomislav Markić te iz Počasnoga bleiburškog voda: Milan Kovač i Božo Vukušić, razgovarali su o ovogodišnjem obilježavanju središnje komemoracije te su definirali program događaja. 

Predviđeno je polaganje vijenaca i molitva na Lojbaškom polju kod Bleiburga u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji, polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj i Misa koja će se služiti u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini, sukladno prijedlogu Hrvatske biskupske konferencije.

Precizniji program bit će objavljen naknadno.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: