Misionar don Velimir Tomić treba pomoć za završetak izgradnje crkve

Misionar don Velimir Tomić treba pomoć za završetak izgradnje crkve

Crkvi su potrebni: otvori, prozori i ulazna vrata; keramika, ljepilo i sanitarije; krečenje i dekoriranje unutarnjih i vanjskih zidova; zvonik; inventar crkve.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Katolički tjednik
Objavljeno:
 
30.10.2020 09:41

 

Don Velimiru Tomiću, svećeniku Mostarsko-duvanjske biskupije i misionaru koji u Tanzaniji djeluje 32 godine, potrebna je pomoć za završetak gradnje crkve u blizini Arushe, javlja Katolički tjednik.

Don Velimir kao misionar službuje u zemlji na istoku Afrike uz obalu Indijskog oceana, u Tanzaniji. Tamo je sada jedan od rijetkih preostalih misionara iz Europe i djeluje u nadbiskupiji Arusha, u misiji Svetog Križa u Kisongu gdje je do prije dvije godine s njim bio i don Bernard Marjanović.

Biskupija Arusha postoji 50-ak godina i nalazi se u blizini najvišeg afričkog vrha Kilimanjara i Mount Merua, tako da tim krajem prolazi velik broj turista.

Slobodan Tomić kaže kako je imao sreću biti u misiji Kisongo 2012. i uvjeriti se u veličinu misionara don Velimira koji nesebično i predano radi više od 30 godina.

– Vječna borba u oskudnim uvjetima i nevjerojatna duhovna dimenzija koju posjeduje dovela ga je do vrhunca stvaranja gdje mu je potrebna i vaša pomoć. Naime, nova crkva u blizini Arushe gotova je, ali je potrebno da se radovi završe da bi bila funkcionalna – kazao je Slobodan i pozvao sve ljude dobre volje da podrže kampanju koja za cilj ima prikupljanje sredstava za završavanje crkve.

Crkvi su potrebni: otvori, prozori i ulazna vrata; keramika, ljepilo i sanitarije; krečenje i dekoriranje unutarnjih i vanjskih zidova; zvonik; inventar crkve.

Potreban je iznos od minimalno 50 000 eura, a kampanja je postavljena na 10 000 eura i po potrebi će se povećavati bude li većeg interesa i donacija. Tu je i video koji svjedoči o trenutačnom stanju misije i crkve.

Uplate se mogu vršiti i na račun:

Papinska misijska djela, Ksaverska cesta 12a, Zagreb

IBAN: HR8323600001500109114

Poziv na broj: 303062

S naznakom: don Velimir Tomić – Tanzanija

Podsjećamo kako je misija Kisongo osnovanoj prije pet godina i sada je tu 3500 vjernika.

Svećenik rodom iz Hercegovine, don Velimir, prvih je 10 godina djelovao s don Nikolom Sarićem u Mdabulou, gdje je bio izložen pogibelji u pokušaju pljačke, te u napadu bombe iz mržnje prema katoličkoj vjeri. Nakon tih iskustava otišao je te je samostalno 12 godina radio u biskupiji Mbulu sve dok domaći biskup nije vidio da bi biskupija mogla preuzeti misiju nakon sagrađene kuće za svećenika, velike ambulante, crkve i nekih pratećih objekata, pa i učvršćene zajednice. Odatle je don Velimir otišao u biskupiju Arusha, u kojoj i danas djeluje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno